Απεργία 17/4: Ποιο Μέσο ανακοίνωσε 24ωρη – Τι θα γίνει με το Μετρό

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου, με αρκετούς κλάδους να έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους. Το μεγάλο ερωτηματικό ωστόσο είναι τα ΜΜΜ, πώς θα κινηθούν και αν θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία ή στάσεις εργασίας.

Στην απεργία πάντως της ΓΣΕΕ, έχει ανακοινώσει ήδη τη συμμετοχή τους η ΕΙΝΑΠ και η ΟΛΜΕ με τρίωρη στάση εργασίας.

Παράλληλα το μόνο Μέσο Μεταφοράς που ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία είναι η ΠΝΟ, η οποία θα κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Τι θα γίνει με το Μετρό και τα άλλα ΜΜΜ στην απεργία της 17ης Απριλίου

Προς το παρόν κανένα άλλο ΜΜΜ δεν έχει δηλώσει τη συμμετοχή του στην απεργία. Πιθανότατα μέχρι τη Δευτέρα, τα σωματεία θα έχουν αποφασίσει αν θα συμμετέχουν και πώς. Αν τραβήξουν δηλαδή χειρόφρενο για 24 ώρες ή θα κάνουν κάποιες στάσεις εργασίας.

Σημειώνεται πως η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία στις 21 Μαΐου.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η Κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Όπως σημειώνει οι αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Η ΓΣΕΕ έχει λάβει απόφαση και διοργανώνει με δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, Γενική Απεργία για τις 17 Απριλίου.

Κλιμάκια της Συνομοσπονδίας έχουν μέχρι στιγμής επισκεφτεί περίπου 30 πόλεις της Ελλάδας, επικοινωνώντας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις με στόχο τη μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία του Απριλίου.

TAGS: