Ισημερινός: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο πρώην αντιπρόεδρος Γκλας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο φυλακισμένος πρώην αντιπρόεδρος του Ισημερινού Χόρχε Γκλας ανακοίνωσαν ο πρώην πρόεδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα και η συνήγορος του πολιτικού Σόνια Βέρα.

Ο Χόρχε Γκλας κάνει και απεργία πείνας στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά) όπου κρατείται, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη και την προφυλάκισή του.

Ο Χ.Γκλας, 54 ετών, που ήδη εξέτισε δυο ποινές κάθειρξης για υποθέσεις διαφθοράς κι είναι αντιμέτωπος με τρίτη δίκη —ο ίδιος χαρακτηρίζει τις διώξεις σε βάρος του πολιτικές, κάτι που απορρίπτουν οι εισαγγελικές αρχές— συνελήφθη την Παρασκευή σε αστυνομική έφοδο στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κίτο, όπου είχε προσφύγει τον Δεκέμβριο. Η εισβολή της αστυνομίας κλιμάκωσε διμερή διπλωματική κρίση, προκαλώντας τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων Μεξικού/Ισημερινού και διεθνή κατακραυγή.

Ο πρώην αντιπρόεδρος διακομίστηκε σε νοσοκομείο τη Δευτέρα, καθώς, σύμφωνα με τη SNAI, την υπηρεσία φυλακών, παρουσίασε «πιθανή» αδιαθεσία αφού αρνήθηκε να τραφεί. Μετήχθη πίσω στη φυλακή προχθές Τρίτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

Όμως ο πρώην πρόεδρος Κορέα (2007-2017) ανέφερε μέσω X πως «επιβεβαιώσαμε» ότι ο λόγος που ο Χόρχε Γκλας διακομίστηκε σε νοσοκομείο ήταν «απόπειρα αυτοκτονίας», προσθέτοντας πως αφότου συνελήφθη «κάνει απεργία πείνας».

Η συνήγορος του πρώην αντιπροέδρου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές μέσω WhatsApp.

Η συνήγορος Βέρα έδωσε παράλληλα στη δημοσιότητα μέσω X βίντεο στο οποίο ο κ. Γκλας αναφέρεται στη σύλληψή του.

TAGS: