Γενική απεργία 17 Απριλίου: «Λουκέτο» σε όλη τη χώρα – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Παραλύει» η χώρα την επόμενη Τετάρτη 17 Απριλίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ με αιχμή μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, πάταξη της αισχροκέρδειας και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στην κινητοποίηση ΕΙΝΑΠ, ΠΝΟ και ΟΛΜΕ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να καθορίσουν την στάση τους και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αντίθετα, η ΠΝΟ ανακοίνωσε πως τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την ημέρα της απεργίας.

«Οι Έλληνες Ναυτεργάτες, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος, είναι από τους πρώτους που έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της ακρίβειας γιατί είναι οι μόνοι, που στην καλύτερη περίπτωση, εργάζονται 5 με 6 μήνες το χρόνο για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους όλο τον χρόνο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Επισημαίνει ότι τα επιδόματα ανεργίας για τους ναυτεργάτες είναι πενιχρά σε αντίθεση με τα αντίστοιχα επιδόματα της ξηράς και οι προϋποθέσεις επιδότησης της ανεργίας είναι πράγματι απαγορευτικές.

Η ΠΝΟ τονίζει ότι η κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση και στις δημόσιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την απόκτηση των διαφόρων πιστοποιητικών και πτυχίων που είναι απαραίτητα για την άσκηση του ναυτικού επαγγέλματος, δεν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες των ναυτικών με αποτέλεσμα να οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα με αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση. Επίσης, ζητεί αυξημένες οργανικές συνθέσεις για την ασφάλεια των θαλασσίων συγκοινωνιών.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι νοσοκομεικοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά υπό την «ομπρέλα» της ΕΙΝΑΠ, δικεκδικώντας:

Να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων.
Διπλασιασμό μισθών.
Διπλασιασμό προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Διπλασιασμό της χρηματοδότησης των νοσοκομείων.
Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.
Επαναφορά των Δώρων.
Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχει η ΟΛΜΕ. Συγκεκριμένα,έως και τις 26 Απριλίου, θα πραγματοποιούνται τρίωρες στάσεις εργασίας, είτε στην πρώτη, είτε στη δεύτερη βάρδια των εκπαιδευτικών, ως αντίδραση στην παρουσία αξιολογητή. Επιπλέον, προαναγγέλουν την κατάθεση νέου εξώδικου για κήρυξη απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας.

TAGS: