Σε ξένους καταλήγουν τα ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας

362e32db89ae667b0506d7caf4d3a71d_XL.jpg
0
0
0
s2smodern

Ξένα fund «πολιορκούν» κατοικίες κυρίως στην καρδιά της Αθήνας στοχεύοντας στην απόκτησή τους και στη συνέχεια την υπενοικίασή τους μέσω Airbnb. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν χτυπήσει ήδη την πόρτα των τραπεζών ζητώντας να αγοράσουν ακίνητα με αποκλειστικό σκοπό την εκμετάλλευσή τους στον χώρο της μισθωμένης κατοικίας. Το ίδιο μοντέλο ακολούθησαν τα συγκεκριμένα fund τα προηγούμενα χρόνια και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με κορυφαίο παράδειγμα τη Βαρκελώνη.

Τον τελευταίο χρόνο επενδυτές και κυρίως διάφορα Ισραηλινά fund προχωρούν σε αγορές διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχής της Αθήνας, αναπαλαιώνοντας και αναβαθμίζοντας τα με σκοπό την τουριστική τους εκμετάλλευση μέσω AirBnb. .

Το φαινόμενο Airbnb, έχει κατακτήσει τον χώρο της μισθωμένης κατοικίας, έχει προκαλέσει φρενίτιδα αλλά και έντονο πονοκέφαλο στην τουριστική αγορά. Ταυτόχρονα, έχει προκαλέσει αρκετές δυσλειτουργίες με αποκορύφωμα την εξεύρεση κατοικίας προς αστική μίσθωση που στο κέντρο της Αθήνας είναι είδος προς εξαφάνιση.

Ετικέτες: Αθήνα Ακίνητα Ξένοι Αγορές Τράπεζεςe-genius.gr ...intelligent web software