Tραμπ: «Τιμή μου να πάω φυλακή επειδή λέω την αλήθεια, είμαι ένας νέος Νέλσον Μαντέλα»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Τραμπ λέει ότι θα ήταν «μεγάλη τιμή» να πάει στη φυλακή για παραβίαση της εντολής του για φίμωση, συγκρίνει τον εαυτό του με τον Νέλσον Μαντέλα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε την Τρίτη «εντολή φίμωσης» από δικαστή την οποία ζήτησαν οι εισαγγελείς στην επικείμενη δίκη του σχετικά με τα χρήματα που φέρεται να κατέβαλε για να μην μιλήσει η πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Με τη συγκεκριμένη απόφαση ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί να σχολιάζει δημοσίως τους μάρτυρες και το δικαστικό προσωπικ

 

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα ήταν «μεγάλη τιμή» να πάει στη φυλακή για παραβίαση μιας εντολής φίμωσης στην υπόθεση του για σιωπή, η οποία πρόκειται να δικαστεί σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα.

Στις 15 Απριλίου, ο Τραμπ θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν λόγω ποινικών διώξεων εναντίον του για συγκάλυψη, με την κατηγορία οτι κατέβαλε χρήματα για να εξαγοράσει τη σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για τη σχέση που φέρεται να είχαν συνάψει πριν από τις εκλογές του 2016.

Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν προήδρευσε του δικαστηρίου σε αυτήν την υπόθεση και επέκτεινε το διάταγμα «φίμωσης» που εμπόδισε τον Τραμπ να σχολιάσει τους μάρτυρες πριν από τη δίκη. Την περασμένη εβδομάδα, η διάταξη επεκτάθηκε για να ισχύει για την οικογένειά του, τους εισαγγελείς και τα μέλη του δικαστηρίου. Ο Τραμπ επιτέθηκε επανειλημμένα στην κόρη του δικαστή Μέρτσαν, η οποία εργάζεται για τους Δημοκρατικούς.

Στο λογαριασμό Truth Social του Τραμπ, δήλωσε: «Αν αυτός θέλει να με βάλει μέσα επειδή λέων την καθαρή και προφανή αλήθεια, θα γίνω ευχαρίστως ένας σύγχρονος Νέλσον Μαντέλα – θα είναι μεγάλη τιμή μου».

Ο Τραμπ έχει δηλώσει αθώος για 34 κακουργήματα για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων και αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία. Αρνείται επίσης ότι είχε συνάντηση με τη Ντάνιελς. Τον Μάρτιο, εκείνη αποκάλυψε ότι αντιμετώπιζε απειλές θανάτου από υποστηρικτές του Τραμπ και ανησυχούσε ότι θα δεχόταν πλήγμα εκείνη και η οικογένειά της.

TAGS: