x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Εορτασμοί για την 83η επέτειο από τη Μάχη των Οχυρών

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η 83η επέτειος από τη Μάχη των Οχυρών, η οποία διεξήχθη από τις 6 έως τις 9 Απριλίου του 1941, εορτάστηκε την Κυριακή 7 Απριλίου, στα οχυρά «Λίσσε», «Ρούπελ», «Νυμφαίας», «Οχυρό» (Ιστίμπεη) και «Εχίνος».

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των αξιωματικών και οπλιτών του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι αμύνθηκαν και υπερασπίστηκαν τα Oχυρά, τον Απρίλιο του 1941.

Την τελετή στο οχυρό «Ρούπελ», τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του κόμματος «Νίκη» Δημήτριος Νατσιός, ο βουλευτής Σερρών Κωνσταντίνος Μπούμπας, ο δήμαρχος Σιντικής Γεώργιος Τάτσιος, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού «Μέγας Αλέξανδρος» αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης, ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εν ενεργεία αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν αποστρατεία αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

Στην τελετή στο οχυρό «Νυμφαίας», παρέστησαν βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμωνας, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού «Θράκη» αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, o σοφολογιότατος Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Δρ. Χαλήλ Τζιχάτ, εν ενεργεία αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν αποστρατεία αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

TAGS:

Ελεύθερη Ώρα

M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ Με μοναδικό εταίρο τον Γιώργο Μιχαλόπουλο ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: Ηλιούπολης
ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Γιώργος Μιχαλόπουλος ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Δημήτριος Παπαγεωργίου ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Θεοχάρης Μπερτίδης ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: Ζαχαρίας Γεωργούσης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λεωφόρος Βουλιαγμένης 299, ΤΚ 17236, Άγιος Δημήτριος, ΤΗΛ: 210 3625095

Δήλωση συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63) {βλ. σχετικά αρ. 10 παρ. 2 περ. ε' Ν. 5005/2022 Τεύχος Α' 236/21.12.2022}



e-genius.gr ...intelligent web software