Αγαπητέ φίλε Γρηγόρη Δημητριάδη, μου φαίνεται, ότι πήρες λάθος δρόμο…

0
0
0
s2smodern

- Εκτίθεσαι και εκθέτεις και τον Πρωθυπουργό!

-Ένα υστερόγραφο στον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που καθρεφτίζει και τον Στέλιο Πέτσα!

 

Γράφει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος

 

Σήμερα θα σας διηγηθώ μερικές ιστορίες από το πλούσιο δημοσιογραφικό μου αρχείο, που έχουν παραβολική σχέση με τον ρόλο του διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, (και κατά προέκταση του Στέλιου Πέτσα) για να τα έχει υπόψη του. Και τα δημοσιοποιώ γιατί ο νεαρός και φέρελπις συνεργάτης του Πρωθυπουργού νομίζει, ότι επειδή είναι στη θέση αυτή, έπιασε τον Πάπα από τα αρ@@@δια! Πρέπει να γνωρίζει, αν έχει συναίσθηση των ευθυνών του, ότι όποια εξουσία έχει την παίρνει από τον Κυριάκο. Από μόνος του δεν λέει τίποτε. Δεν θα είναι μόνιμα στη θέση αυτή, όπως δεν ήταν και οι προκάτοχοι πρωθυπουργοί και οι συνεργάτες τους. Και δεν πρέπει να ξεχνά, ότι έχει ο καιρός γυρίσματα και δεν θα γλυτώσει από αυτό που φοβάται.΄Ετσι λέμε εμείς οι παλαίμαχοι... Και τούτο γιατί ο κ. Δημητριάδης έδωσε και δίνει αφορμές.΄Εχουμε και λέμε λοιπόν: Κάποιο απόγευμα, αιφνιδιασμένος, δέχθηκα ένα τηλεφώνημα στην ΕΡΤ. Στην άλλη άκρη του τηλεφώνου ήταν ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Επειδή εκείνη την ώρα έλειπε η ηγεσία, η τηλεφωνήτρια θεώρησε σκόπιμο να τον συνδέσει με μένα. Μόλις είχα τελειώσει την εκπομπή μου και ετοιμαζόμουν για την επόμενη. Ο Πρόεδρος τακτικός τηλεθεατής του δελτίου ειδήσεων των 6, παραξενεύτηκε που δεν είχαμε ειδήσεις και θέλησε να μάθει την αιτία. Του εξήγησα, ότι το δελτίο είχε μετατεθεί στις 5.30 και λόγο στο λόγο μιλήσαμε και για άλλα θέματα για τα οποία με ρώτησε. Συμπερασματικά ο αείμνηστος Πρόεδρος μου συνέστησε: Καλά τα πάτε, αλλά προσέξτε να είστε αντικειμενικοί και να μη μεροληπτείτε. Δεν θέλω αποκλεισμούς. Δεν θέλω παράπονα από κανέναν! Και πράγματι τόσο τα δελτία όσο και η εκπομπή μου στην περίοδο που ήταν γενικός διευθυντής ειδήσεων ο Μιχάλης Δημητρίου δεν απέκλειαν κανέναν. Βγάλαμε ακόμα και τον Πάμπλο!!! Την εντολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τήρησαν και όλοι οι κοντινοί του συνεργάτες. Δεν απέκλειαν και δεν αδικούσαν κανέναν. Από την Σάκη Κυπραίου, ως τον Κώστα Πυλαρινό, τον Γιάννη Βούλτεψη, τον Γιάννη Πευκιανάκη. Θα μπορούσα μάλιστα να ισχυριστώ πως βοήθησαν ιδιαίτερα την εφημερίδα αυτή αφού περιέβαλαν τον ιδρυτή της Γρηγόρη Μιχαλόπουλο με εκτίμηση, δίνοντάς ακόμα και άδεια να ιδρύσει το κανάλι ΤΗΛΕΤΩΡΑ (με ψήφους 13-0!).

Όταν ήμουν υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Ενωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακών Εφημερίδων, ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τάκης Λαμπρίας με εντολή του Καραμανλή, μας επιχορηγούσε μηνιαίως με ένα σεβαστό ποσό για να το διοχετεύουμε προς ενίσχυση του επαρχιακού τύπου. Το κάναμε με θρησκευτική ευλάβεια και το μοιράζαμε δίκαια στις 130 τότε επαρχιακές εφημερίδες χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς διακρίσεις. Ακόμα και σε όλες τις αντιπολιτευόμενες εφημερίδες. Το ίδιο συνέβη και όταν είχα την ευθύνη του γραφείου τύπου στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επί Γεράσιμου Αποστολάτου. Φίλος των εφημερίδων και συμπαραστάτης του Τύπου γενικώς και των δημοσιογράφων, σκέφτηκε να βοηθήσει δίνοντας καθημερινά στις εφημερίδες μια καταχώρηση με αμοιβή. Είχε βρει ένα ξεχασμένο λογαριασμό - τον ΛΒΚ που δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα - ο οποίος ήταν ανενεργός και μπορούσε τυπικά να εξυπηρετήσει τη δαπάνη. Πράγματι βοηθήσαμε τον Τύπο και δώσαμε ενισχύσεις από τον Ριζοσπάστη ως τον Ελεύθερο Κόσμο. Δεν αποκλείσαμε κανέναν. Ακόμη και τις εφημερίδες που μας έβριζαν. Ας πάμε τώρα στην άλλη πλευρά. Κορυφαίος υπουργός του Πασόκ, κάποιο μεσημέρι δέχθηκε στο γραφείο του εκδότη περιοδικού ο οποίος του παραπονέθηκε πως ο διοικητής της Γενικής Τράπεζας Γιώργος Δασκαλάκης τον απέκλεισε από τις διαφημίσεις της τράπεζας. Μια και δυό ο υπουργός τηλεφωνεί στον Δασκαλάκη και του ζητά τον λόγο. ΄Εντρομος ο Δασκαλάκης του αράδιασε μερικές στερεότυπες και συνήθεις δικαιολογίες με το μόνιμο ρεφρέν: μα υπουργέ μου αυτός μας βρίζει! Ακριβώς του ανταπαντά ο υπουργός. Βοηθάμε τον τύπο να στέκεται όρθιος για να μπορεί να έχει τη δυνατότητα να μας βρίζει και να ξέρουμε που πάμε! Γι’ αυτό να του δώσεις διαφήμιση και να μη τον αποκλείσεις. Κατάλαβες; ΄Οπερ και εγένετο. Τι δηλούν οι παραβολές; Δείχνουν ότι οι υπεύθυνοι για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος δεν πρέπει να κάνουν διακρίσεις, να είναι ακριβοδίκαιοι και να μην αποκλείουν κανέναν. Δεν διαχειρίζονται δικά τους λεφτά. Επομένως και ο Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Στέλιος Πέτσας, κατ’ επέκταση, θα πρέπει να αλλάξουν τροπάρι, να επανορθώσουν το λάθος τους και να δίνουν στο εξής κρατικές διαφημίσεις και στην Ελεύθερη Ώρα, την οποία, όπως πληροφορήθηκα, απέκλεισαν παράνομα και καταχρηστικά.

Είμαι σίγουρος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ιδέα για το σκάνδαλο. Δεν είναι δυνατόν να τον ακούω από τη μια να λέει προχθές στην τελετή της Μαρφίν, ότι είναι εναντίον του διχασμού και υπέρ της ενότητας του λαού, και από την άλλη οι συνεργάτες του να προκαλούν διχασμό κόβοντας άδικα την ενίσχυση της Ελεύθερης ΄Ωρας την οποία διαβάζουν κάθε μέρα χιλιάδες αναγνώστες - πολίτες που ψηφίζουν κι αυτοί όπως όλοι… Δηλαδή περιφρονούν μια μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας που διαβάζουν την εφημερίδα αυτή; Με ποιό δικαίωμα; Αγαπητέ μου κύριε Δημητριάδη μου φαίνεται πως πήρες λάθος δρόμο. Ο κόσμος δεν έγινε από τότε που ανέλαβες διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού. Προϋπήρχε.

Και θα υπάρχει και στο μέλλον, όταν θα είσαι στα αζήτητα… Να ακούς τον παλαίμαχο και να μη παίρνουν τα μυαλά σου αέρα... Ξέρεις πόσους είδα πριν από σένα, σαν εσένα; Ουουουου…

Μητσοτάκης, Τύπος, Ενίσχυση, Δημητριάδης, Στέλιος Πέτσας, Αποκλεισμοίe-genius.gr ...intelligent web software