Κραυγή Αγωνίας από τους κατοίκους της Μαλακάσας

0
0
0
s2smodern

Επιστολή από: Επιτροπή ανάκτησης δικαιωμάτων των κατοίκων της Μαλακάσας

Προς: Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ευαγγελιστρίας 2, Αθήνα Κοινοποίηση σε: Δήμο Ωρωπού, γραφείο Δημάρχου κ. Γιασημάκη Γιώργο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ωρωπού Α.Τ. Αυλώνα - Πυροσβεστική Υπηρεσία Οινοφύτων.

Κύριοι,

Το παρόν έγγραφο περιέχει την συσσώρευση υπομονής και αναμονής από εμάς τους κατοίκους της Μαλακάσας επί σειρά ετών, μετά την δημιουργία του πρώτου κέντρου φιλοξενίας υπεράριθμων προσφύγων-μεταναστών στον τόπο μας. Εμείς οι κάτοικοι του μικρού αυτού χωριού έχουμε δείξει έμπρακτα συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας προς τους ανθρώπους αυτούς, όπως και την στήριξή μας στα εκάστοτε του κράτους, όσον αφορά την υλοποίηση των προγραμματισμών του. Δυστυχώς η μεγάλη [υπεράριθμη] συγκέντρωση από πρόσφυγες-μετανάστες στο πρώτο ανοιχτού τύπου κέντρο φιλοξενίας, όπως και η δημιουργία νέου κλειστού τύπου κέντρου στο είδη επιβαρυμένο τόπο μας έκανε την κατάσταση αφόρητη! Οι άνθρωποι αυτοί, έχουν κατακλύσει τους δημόσιους χώρους του χωριού μας ψάχνοντας τρόπους διασκέδασης, στην πλατεία, στις μικρές αθλητικές εγκαταστάσεις, στις κούνιες και στους δρόμους δημιουργώντας το αδιαχώρητο, κάνοντας αδύνατη την χρήση τους από οποιονδήποτε από εμάς και τα παιδιά μας. Το τελευταίο διάστημα δε, αψηφώντας τα μέτρα της κυβέρνησης ενόψει της πανδημίας, επιχειρούν συχνά στο να μετακινηθούν από τα κέντρα φιλοξενίας σε παραπλήσια χωριά όπως ο Αυλώνας και τα Οινόφυτα.

Ο ογκώδης αριθμός των ανθρώπων αυτών, δεδομένου του ότι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι, συμβάλει δυστυχώς στο να υπάρχουν μεταξύ τους και πραγματικά στοιχεία όπου έχουν δημιουργήσει και δημιουργούν πλειάδα από προβλήματα και ζημιές σχεδόν καθημερινά, αναστατώνοντας την ησυχία και το αίσθημα ασφάλειάς μας. Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία αποδεικνύουν περίτρανα πόσο επικίνδυνο είναι το να υπάρχει αυτός ο τεράστιος συνωστισμός προσφύγων-μεταναστών σε ένα τόπο και να παραμένει ένα καζάνι που βράζει, έτοιμο να ξεχειλίσει. Τις ανησυχίες και την αναστάτωση μας έρχονται και σφραγίζουν τα τελευταία γεγονότα με τις φωτιές στο ΚΥΤ της Σάμου, όπου προμηνύει ολέθριες καταστροφές στον μοναδικό εναπομένοντα πνεύμονα της Αττικής στην Πάρνηθα, όπως και το περιστατικό της Κυριακής του Πάσχα (19-04-2020), όπου η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, επελήφθη σε καταγγελλόμενη υπόθεση βιασμού 10χρονου ανηλίκου, εντός της δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα. Επειδή η προστασία του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας είναι υποχρέωση όλων μας. Επειδή αν αυτόν τον καιρό δεν υπήρχαν οι περιορισμοί λόγω του κορωναϊού, πιθανόν τα παιδιά μας να συνωστίζονταν σε δημόσιους χώρους δίπλα στον φερόμενο βιαστή. Επειδή το δικαίωμα στην χρήση και παροχή δημοσίων χώρων αφορά όλους μας.

Το Εθνικό Μέτωπο δηλώνει ότι το πρόβλημα των "δομών φιλοξενίας", όσο και αν ορισμένοι, δυνάμει των συγκυριών, προσπαθούν να το αποκρύψουν, συνεχίζεται και μόνο μια εθνικιστική διακυβέρνηση με σαφή αντιμεταναστευτική πολιτική μπορεί να δώσει λύση σε αυτό τον κίνδυνο που απειλεί ολοένα και περισσότερο την βιολογική μας ύπαρξη, ως εθνικός πληθυσμός.

Λαθρομετανάστες, Κάτοικοι, Αγωνίαe-genius.gr ...intelligent web software