x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ Ο ΣΤΙΓΚΑΣ! ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΔΕΙΛΙΝΗ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ 11 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ, ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ!

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ποινικές διώξεις σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών, ενός ανεξάρτητου βουλευτή (Κατσιβαρδάς), του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη και ενός δικηγόρου ζητά με παραγγελία της να ασκηθούν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη για την υπόθεση των καταγγελιών του Βασίλη Στίγκα.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά την έρευνα που διεξήγαγε κατέληξε στη δίωξη 13 προσώπων, εκ των οποίων οι 11 διώκονται για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, ως ηθικός αυτουργός διώκεται ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης ενώ για συνέργεια στο αδίκημα διώκεται ο δικηγόρος Σωτήρης Μεταξάς, που εμφανίζεται ως σύνδεσμος μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη και των Σπαρτιατών.

 

Ειδικότερα, η δίωξη του δικηγόρου Σωτήρη Μεταξά αφορά τη συμμετοχή του, όπως προέκυψε από την έρευνα στις επαφές του Ηλία Κασιδιάρη με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Η έρευνα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ξεκίνησε πριν από μήνες, μετά τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα για παρασκηνιακές και έκνομες ενέργειες στο κόμμα του, κάνοντας μάλιστα λόγο για Greek Mafia και Don Corleone φωτογραφίζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη. Ο Βασίλης Στίγκας κατέθεσε δύο φορές στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που παρενέβη μετά τις καταγγελίες του και ανέλαβε προσωπικά την έρευνα, ενώ εξηγήσεις ως ύποπτοι έδωσαν όλοι οι βουλευτές του κόμματός του αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης που είναι πλέον τυπική διαδικασία, η κατηγορία για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, η κατηγορία είναι σε βαθμό πλημμελήματος, έχει ενδιαφέρον πως θα εξελιχθούν τα πράγματα καθώς αναμένεται και η απόφαση που Εκλογοδικείου στο οποίο ήδη έχουν εκδικαστεί προσφυγές για τη νομιμότητα συμμετοχής στη Βουλή του κόμματος των Σπαρτιατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του ΑΕΔ αναμένεται ως τον Ιούνιο, καθώς τότε φεύγει, λόγω συνταξιοδότησης η Πρόεδρος του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα που προήδρευσε του Δικαστηρίου και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί.

Η πιθανότητα με την απόφαση του Εκλογοδικείου να ακυρωθεί η εκλογή των βουλευτών των Σπαρτιατών εκτιμάται ως εξαιρετικά σημαντική σε συνάρτηση και με τις ποινικές εξελίξεις, και σε αυτή την περίπτωση, το σενάριο να μοιραστούν στα άλλα κόμματα οι βουλευτικές τους έδρες θεωρείται πολύ πιθανό.

Οι βουλευτές για τους οποίους παραγγέλλεται ποινική δίωξη είναι.

Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ
Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ
Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ
Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ
Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ
Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ
Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ
Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ
Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software