x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΦΟΔΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ ΕΚΑΝΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αστυνομικοί έκαναν έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα, ύστερα από εντολή του εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαϊμη και κατέσχεσαν σκληρούς δίσκους με τα πρωτότυπα ηχητικά από το βράδυ της σφαγής στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πλαισιωμένοι από εισαγγελικό λειτουργό έπειτα από έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα, προχώρησαν χθες (02.04.2024) στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά των συνομιλιών του προφυλακισμένου Σταθμάρχη και των μηχανοδηγών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 που σημειώθηκε η τραγωδία των Τεμπών σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία.

Όλα δείχνουν ότι η εντολή του Εφέτη Ανακριτή ήρθε μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» σύμφωνα με το οποίο έγινε μοντάζ στις συνομιλίες του Σταθμάρχη με απώτερο σκοπό από τη «συρραφή των δύο διαφορετικών συνομιλιών» να ενισχυθεί το επιχείρημα «περί ανθρώπινου λάθους».

Ενδεχομένως και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το αν στη δικογραφία έχουν συμπεριληφθεί όντως τα πρωτότυπα ηχητικά, εκτιμάται πως ο κ. Μπακαϊμης ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. να κατασχέσει τα πρωτότυπα αρχεία και τους σκληρούς δίσκους και στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται πως έγινε χθες η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα. Ερώτημα που θα απαντηθεί από το άνοιγμα των σκληρών δίσκων στα Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ μεθαύριο Παρασκευή 5 Απριλίου θα γίνει ο έλεγχος στα χώματα που φυλάσσονται σε ιδιωτικό οικόπεδο εργολάβου. Με παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη που ερευνά τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, κλιμάκιο Χημικών της Χημικής Υπηρεσίας από κοινού σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό θα μεταβούν την Παρασκευή στο ιδιωτικό οικόπεδο προκειμένου να κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο. Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Μπακαΐμη στα χώματα αυτά θα γίνει ο ίδιος χημικός έλεγχος που έγινε τόσο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας όσο και στο Κουλούρι, όπως επίσης θα γίνει έλεγχος για τον εντοπισμό τυχόν γενετικού υλικού από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, χωρίς ακόμη να είναι γνωστό αν αυτός ο έλεγχος θα γίνει επίσης την ερχόμενη Παρασκευή.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software