Αποκάλυψη: Εκτεθειμένη η Βρετανία σε περίπτωση πολέμου, δεν έχει εθνικό σχέδιο η κυβέρνηση

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η κυβέρνηση του Rishi Sunak δεν έχει κανένα εθνικό σχέδιο για την άμυνα του Ηνωμένου Βασιλείου ή την επιστράτευση του λαού και της βιομηχανίας σε περίπτωση πολέμου, παρά τις απειλές για σύγκρουση, όπως αποκαλύπττει το Sky News.
Με τους υπουργούς να προειδοποιούν ότι η Βρετανία κινείται σε έναν “προπολεμικό κόσμο” εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν, ενδεχομένως να αποκαλυφθεί ότι οι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει πλέον να αναπτύσσουν ένα διακρατικό “εθνικό αμυντικό σχέδιο”.
Ωστόσο, σύμφωνα με αμυντιικές πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, οποιαδήποτε στροφή πίσω σε μια ετοιμοπόλεμη κατάσταση τύπου Ψυχρού Πολέμου θα απαιτούσε από τους πολιτικούς ηγέτες να καταστήσουν την άμυνα και πάλι μια πραγματικά εθνική προσπάθεια – και όχι κάτι που παρέχεται μόνο από τις ένοπλες δυνάμεις.
Τόνισαν ότι μια τέτοια κίνηση θα απαιτούσε πολύ περισσότερες επενδύσεις στην άμυνα και πολύ καλύτερη επικοινωνία με το κοινό σχετικά με την ανάγκη να παίξουν όλοι το ρόλο τους στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου και στην αποτροπή της επιθετικότητας.
“Πρέπει να έχουμε ένα εθνικό αμυντικό σχέδιο”, διαμήνυσε ανώτερη αμυντική πηγή, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Όπως εξηγούν, το σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει κυβερνητικές ρυθμίσεις κατά την περίοδο πριν από την ένοπλη σύγκρουση και τη μετάβαση στον πόλεμο.

 
 

Η Βρετανία ετοιμάζεται για πόλεμο

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της βρετανικής κυβέρνησης;
Σύμφωνα με το SkyNews, ένα διήμερο “πολεμικό συμβούλιο” πρόκειται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, με τη συμμετοχή αξιωματούχων του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργικού Συμβουλίου, του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλων υπηρεσιών, προκειμένου να συζητηθεί πώς θα αντιδρούσε η χώρα σε μια ένοπλη επίθεση.
Ένα έγγραφο που κυκλοφορεί στο Whitehall εξετάζει τι μπορεί να διδαχθεί από ένα παλιό αλλά περιεκτικό σύστημα σχεδίων που ονομάζεται Government War Book – το οποίο τώρα βρίσκεται στα Εθνικά Αρχεία – και το οποίο κάποτε περιέγραφε λεπτομερώς πώς το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταπηδούσε από την ειρήνη στον πόλεμο.
Οι πηγές λένε ότι θα μπορούσαν επίσης να αντληθούν διδάγματα από τον τρόπο με τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο κινητοποίησε τη βιομηχανική του βάση πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν δημιούργησε ένα δίκτυο “σκιωδών εργοστασίων” που διεύρυνε σημαντικά την παραγωγική ικανότητα για αεροσκάφη όπως τα Spitfire.

TAGS: