Η «αριθμητική» Δένδια στην Πολεμική Αεροπορία και ο Στόλος με «καραβοφάναρα»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας προσπαθεί να διαχειριστεί τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για πώληση μεγάλου αριθμού μαχητικών αεροσκαφών και επισκεπτόμενος τη Γενική Διεύθυνση Aμυντικών Eξοπλισμών και Eπενδύσεων, δήλωσε:

-Το 2030 η Πολεμική Αεροπορία θα διαθέτει 200 σύγχρονα αεροσκάφη 4.5 και 5ης γενεάς, με τη σταδιακή απόσυρση των αεροσκαφών 3ης και 4ης Γενεάς”.

Για την «αριθμητική» του Νίκου Δένδια, απόψε στο militaire channel ,ένας έμπειρος TOP GUN αεροπόρος, ο κ.Στέφανος Καραβίδας δίνει απαντήσεις που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, γιατί η αριθμητική είναι μία και η σύγκριση με την Τουρκία δεν μπορεί να γίνεται όπως βολεύει την κυβέρνηση.

Όσο για τον «εκσυγχρονισμό του Στόλου» στον οποίο αναφέρθηκε ο κ.Δένδιας; Η δήλωση δεν αντέχει σε κριτική, από τη στιγμή που ο κ.Δένδιας φαίνεται ότι έχει προσχωρήσει στην …επιχειρησιακή άποψη του πρωθυπουργού για τις φρεγάτες-καραβοφάναρα από τις ΗΠΑ. Υπενθυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι εξετάζουμε τις LCS από τις ΗΠΑ και όταν ρωτήθηκε για τα αξεπέραστα προβλήματα που έχουν παρουσιάσει, απάντησε ότι «σου χαρίζουν ένα γάϊδαρο και τον κοιτάς στα δόντια».

Όσο για τα «κέντρα καινοτομίας» και τα υπόλοιπα, μακάρι να προχωρήσουν με ή χωρίς Δένδια. Δηλαδή ακόμη κι αν ο κ.Δένδιας φύγει στον επόμενο ανασχηματισμό να μη γίνουν όλα όσα εξήγγειλε αναμνήσεις…

TAGS: