Καταποντίστηκε η αριστερά στην Ιταλία

italia.jpg
0
0
0
s2smodern

Η συμμαχία Δεξιάς καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν εχθές στην Ιταλία, αλλά το ποσοστό που πήρε το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων» και η «Λέγκα του Βορρά» ενδέχεται να προκαλέσουν πολιτική αστάθεια στην χώρα.

Μπορεί το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων» να καταλαμβάνει την πρώτη θέση ωστόσο η ισχυρότερη πολιτική δύναμη είναι η συμμαχία της Δεξιάς που αποτελείται από την «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, την «Λέγκα του Βορρά» με τον Ματέο Σαλβίνι και τα «Αδέλφια της Ιταλίας» με ποσοστό περίπου 37%. Η «Λέγκα του Βορρά» έχει στενές σχέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο με το «Εθνικό Μέτωπο» της Λεπέν η οποία πανηγύρισε και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Ευρώπη θα περάσει μία δύσκολη νύχτα. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα περάσει άσχημη νύχτα», πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής μέσω Twitter η πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, η Μαρίν Λεπέν.

Εκτός από το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων» του Πέπε Γκρίλο, ο οποίος έχει κατά καιρούς εκφράσει αντιμεταναστευτικές θέσεις, τα αριστερά κόμματα δεν συγκέντρωσαν υψηλά ποσοστά και οι Ιταλοί δείχνοντας πολιτική ωριμότητα τους γύρισαν την πλάτη.

Όσο για τα εθνικιστικά κόμματα που έμειναν εκτός ιταλικής βουλής η Casa Pound έλαβε 300.000 ψήφους και ποσοστό 1% και η Forza Nouva 600 ψήφους στην ιταλική Γερουσία ...

Ετικέτες: Εκλογές Ιταλία Αριστερά Συμμαχία Δεξιάe-genius.gr ...intelligent web software