Τσιγκουνεύονται ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος τριετιών για τους φύλακες και υπαλλήλους security!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Συνάδελφοι/ισσες,

Ο Σύλλογός μας απέστειλε επιστολή προς τον Διευθυντή Προμηθειών και τον Διευθυντή Ασφαλείας της Εθνικής Τράπεζας με σκοπό να τους ενημερώσει για το γεγονός ότι η εταιρεία g4s που έχει προσλάβει τους φύλακες/security σε πόστα κτιρίων της τράπεζας, αρνείται να καταβάλλει το επίδομα τριετιών.

Αν και το «ξεπάγωμα» των τριετιών ανακοινώθηκε με ισχυρές τυμπανοκρουσίες από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, στην πράξη δεν εφαρμόζεται ή εφαρμόζεται κατά το δοκούν. Αρχικά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι σε κάθε περίπτωση δεν επωφελούνται όλοι οι εργαζόμενοι από το «ξεπάγωμα»  αλλά μόνο όσοι /ες έχουν προϋπηρεσία πριν το 2012, ενώ το χρονικό διάστημα μεταξύ 14/12/2012 και 31/12/2023, χάνεται για όλους.

Ακόμα όμως και αυτήν την μικρή ενίσχυση του εισοδήματος των πλέον χαμηλόμισθων υπαλλήλων δεν θεωρούν απαραίτητο να την καταβάλλουν. Οι φύλακες με αμοιβές στο ύψος του κατώτατου μισθού ανήκουν στις πλέον ευάλωτες ομάδες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας δεν τους αγγίζει και δεν τους αφορά.

Στην επιστολή μας προς την Εθνική Τράπεζα τονίσαμε το γεγονός ότι είναι «οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι που εξασφαλίζουν την ασφάλεια των εγκαταστάσεων της τράπεζας. Προστατεύουν ιστορικά κτίρια,  όπως το Κεντρικό Κτίριο, το Μέγαρο Μελά, κ.α. από βανδαλισμούς και αποτρέπουν δυσάρεστες καταστάσεις που θα δυσκόλευαν την εργασία του υπόλοιπου προσωπικού.

Την περίοδο της πανδημίας ήταν αυτοί που υπερέβησαν εαυτόν και διευκόλυναν με κάθε τρόπο την λειτουργία καταστημάτων και την ομαλή πρόσβαση των πελατών της Τράπεζας σε αυτά, επιδεικνύοντας μέγιστη επαγγελματική αφοσίωση.» Αυτά βέβαια έχουν ήδη ξεχαστεί!

Μπροστά στα καθαρά κέρδη 1,1 δισ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας για το 2023, το επίδομα των τριετιών είναι κυριολεκτικά ψίχουλα. Και όμως, μέχρι σήμερα, τρεις μήνες μετά την 1η Ιανουαρίου, δεν έχει δοθεί!

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να καταβληθούν σε όλους/ες που το δικαιούνται το επίδομα τριετιών. Η στάση της εταιρείας είναι προσπάθεια αναδιανομής πλούτου από τους πολλούς και φτωχούς στους λίγους και πλούσιους. Αυτήν την ανάπτυξη θέλουν!

Το Δ.Σ.

TAGS: