x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Al Arabiya Post: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο Πακιστάν! Έξι δικαστές εκθέτουν τις μυστικές υπηρεσίες

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ISI παίζει βρώμικα για χρόνια – εκφοβίζει, εκβιάζει και απειλεί δημόσιους υπαλλήλους εδώ και χρόνια. Οι δικαστές αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο βάρος του στρατού εδώ και δεκαετίες.

Αυτό που έγραψαν οι έξι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισλαμαμπάντ για την ISI ήταν ένα κοινό μυστικό στο Πακιστάν. Οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν παρεμβαίνουν και εκφοβίζουν δικαστές και άλλους για δεκαετίες. Η μόνη διαφορά είναι ότι σπάνια μισή ντουζίνα από τους δικαστές των θυμάτων τόλμησαν να τη δημοσιοποιήσουν.

Η επιστολή ακολουθεί μια πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην οποία ένας πρώην δικαστής απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που του επιβλήθηκαν επειδή είπε, κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας, ότι είχε κουραστεί να τον εκφοβίζουν οι λάτρεις της ISI κατά την εκτέλεση των δικαστικών του καθηκόντων. Το ανώτατο δικαστήριο ήταν ασφαλές και απάλλαξε τον δικαστή από τις κατηγορίες, αλλά αρνήθηκε να δεχτεί την προσευχή του για μια αμερόληπτη έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες του κατά της ISI.

Τώρα έξι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισλαμαμπάντ έχουν κάνει πολύ πιο σοβαρούς ισχυρισμούς. Κατηγόρησαν την ISI ότι έφτιαξε βιντεοκάμερες μέσα στην κρεβατοκάμαρα του δικαστή, απήγαγε και βασάνισε συγγενή ενός δικαστή για να πάρει εντολές και διάφορα άλλα αδικήματα, τα οποία φαίνεται να έχουν συγκλονίσει το έθνος.

 

 

 

Αλλά πρέπει; Η ISI παίζει βρώμικα για χρόνια – εκφοβίζει, εκβιάζει και απειλεί δημόσιους υπαλλήλους εδώ και χρόνια. Οι δικαστές αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο βάρος του στρατού εδώ και δεκαετίες. Το πιο διαβόητο περιστατικό του στρατηγού Περβέζ Μουσάραφ που μπήκε στην κατοικία του επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τον ανάγκασε να παραιτηθεί υπό την απειλή όπλου. Οι δικαστές έχουν παραπονεθεί με εμπιστευτικές επιστολές στους ανωτέρους τους πώς οι αξιωματικοί της ISI του επισκέπτονται στις κατοικίες τους και τους απειλούν και τις οικογένειές τους.

Όχι ότι οι δικαστές δεν έχουν σχέση με το ISI ή τον στρατό. Ο στρατηγός Καμάρ Τζαβέντ Μπαΐβα, ο οποίος προηγήθηκε του σημερινού αρχηγού του Στρατού, συνεννοήθηκε με ανώτερους δικαστές για να τιμωρήσει τον ηγέτη του PMLN Ναβάζ Σαρίφ και την οικογένειά του. Ο αρχηγός της ISI, υποστράτηγος Φαΐζ Χαμέεντ, ήταν επικεφαλής της Ταξιαρχίας Επιθεώρησης. Η συμμορία διηύθυνε ακόμη και μια ομάδα WhatsApp που διόρθωνε αποφάσεις κατά ατόμων με εγκληματικό προφίλ.

 

Το θέμα είναι αν ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Φαέζ Ισά, θα κάνει κάτι συγκεκριμένο σε αυτήν την κατακλυσμιαία δημόσια εκπομπή παραπόνων εναντίον ενός από τους πιο ισχυρούς θεσμούς του Πακιστάν. Ο Ισά είναι έξυπνος. Ξεκίνησε τη θητεία του ως Πρωθυπουργός με σημαντική καλή θέληση. Πολλοί πίστευαν ότι θα ήταν δυνατός κριτής. Πρόβαλλε τον εαυτό του ως τέτοιο. Έκανε μεγάλο θόρυβο κατά του στρατού, χωρίς να κατονομάζει ονόματα. Αλλά αμέσως μετά, για περίεργους λόγους, μαράθηκε και άρχισε να τιμωρεί τους δημοσιογράφους που είδαν το παιχνίδι του. Πολλοί δημοσιογράφοι φυλακίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και εκβιάστηκαν από την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας κατόπιν εντολής του δικαστικού σώματος που αισθάνθηκε ότι κακοποιήθηκε από την αλήθεια. Ο Ισά ήταν ένας από αυτούς. Δεν μπήκε στον κόπο να δώσει προσοχή σε μια λυσσαλέα διαμαρτυρία και τις καταχρήσεις που του εκσφενδόνισε μια εξτρεμιστική ομάδα, η Tehreek-e-Labbaik Pakistan, επειδή απελευθέρωσε ένα άτομο Αχμαντί από τις κατηγορίες για βλασφημία. Κανένας αρχηγός ή μέλος του TLP δεν συνελήφθη επειδή απείλησε τον ανώτερο δικαστή της χώρας. Το TLP απολαμβάνει την προστασία του ισχυρού στρατού.

 

Έτσι, ο Αρχιδικαστής Ισά πιθανότατα, θα κάνει καλό θόρυβο, αλλά δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει την ISI ή τον Στρατό που πρέπει να κρύβουν κάποιες σκοτεινές αλήθειες γι ‘αυτόν που κάνουν τον δικαστή να χάνει τη σπονδυλική του στήλη τόσο συχνά όταν πρόκειται για το Βαθύ Κράτος.

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ  Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΕΡΤΙΔΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}



e-genius.gr ...intelligent web software