Βέβηλες συστημικές μεθοδεύσεις κατά της ιστορίας μας

0
0
0
s2smodern

«Δεν λυπούμαι, δεν απελπίζομαι, προτιμώ αυτό το σκήπτρο του πόνου και των δακρύων παρά άλλο. Ο Θεός μου τάδωσε, το παίρνω, θέλει να με δοκιμάση. Είμαι από τη φυλή σας, εις ένα μνήμα μαζί με σας θα θαφτώ, ό,τι έχω, ζωή, περιουσία, φιλίες εις την Ευρώπην, κεφάλαια γνώσεων αποκτημένα από τόσα θεάματα και ακροάματα συμβάντων του κόσμου εις τας ημέρας μου, τα αφιερώνω εις την κοινήν πατρίδα…»

Ιωάννης Καποδίστριας

Επίθεση κατά της ιερής μνήμης του Ιωάννη Καποδίστρια! Ξανά οι διάφοροι «βέβηλοι» προκαλούν το έθνος, προσπαθώντας – μάταια – να αιφνιδιάσουν και να επιβάλλουν δια των μεθοδεύσεών τους τις απόψεις τους. Οργανισμός Ελλάδα 2021 κατά του εθνικού κυβερνήτη! Η προσπάθεια αποδόμησης του εθνικού αφηγήματος συνεχίζεται. Κάποιοι ασελγούν στη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια (κομμουνιστική τακτική η μετά θάνατον σπίλωση), που τιμάται στην Ελβετία ως εθνικός ήρωας, αλλά και στη Ρωσία. «Δεν ζει ο άνθρωπος, ζει το έργο του, καρποφορεί, αν ο διοικητής είναι δίκαιος, αν το κράτος έχη συνείδησι, ευσπλαχνία, μέτρα σοφίας», έλεγε ο εθνικός κυβερνήτης. Η ιστορία τον αποθέωσε. Και ας λένε οι φιλεleft, οι «εκσυγχρονιστές» και οι σύγχρονοι «Μαυρομιχάληδες» ό,τι τους κατέβει. Α ναι, «επικαλούνται» τον φιλογάλλο Κοραή, που αντιπαθούσε τον εθνικό κυβερνήτη και φοβόταν τις σχέσεις του με τη Ρωσία… Κοινώς, μπλέξαμε με ιδεοληπτικούς, οι οποίοι το έχουν ρίξει στην «ιστορική αναθεώρηση», τακτική ιδιαίτερα δημοφιλή στους κόλπους φιλοναζιστών ιστορικών οι οποίοι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα του Γ’ Ράιχ.

ΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ – ΑΓΝΩΣΤΩΝ

Και αυτό διότι με τα όσια και ιερά του γένους, ουδείς μπορεί να παίζει! Αυτή τη φορά δεν ήταν η Ρεπούση, δεν ήταν ο Λιάκος ή οι άνθρωποι του ΕΛΙΑΜΕΠ ή κάποιοι θιασώτες της ‘ελληνοτουρκικής φιλίας» ή αυτοί που τραβάνε ζόρι με τις φουστανέλες. Αυτοί έχουν «καεί» αμετάκλητα στη συνείδηση των Ελλήνων και το σύστημα θέλει νέα πρόσωπα. Και τα βρήκε. Και ο Νίκος Μουζέλης στον Ελλάδα2021. Ναι, αυτός που μιλούσε υποτιμητικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επαινούσε τον Αλέξη Τσίπρα. Τι είπε σχετικά, μιλώντας στην ΕΡΤ τον Φεβρουάριο του 2019 ο Νίκος Μουζέλης: «Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον τρώει για breakfast. Είναι ένας άνθρωπος που παίζει το παιχνίδι πάρα πολύ αποτελεσματικά και έξυπνα. Η μεταξύ τους διαφορά φαίνεται ακόμα και από τον τρόπο που κινούνται, είναι σε άλλα επίπεδα». Αλλά, στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να αφήσουν χωρίς «υποστυλώματα» τους αριστεριστές και ψωνίζουν από τον «προοδευτικό» μπαξέ ό,τι να’ ναι. Η Γιάννα Αγγελοπούλου, με υψηλές επαφές στην αμερικανική αριστερά (τους Δημοκρατικούς), ορίστηκε από τον πρωθυπουργό επικεφαλής του Ελλάδα2021. Και φέρεται να ενημέρωσε για τους εορτασμούς και τον… Τούρκο πρέσβη! Το 2015, είχε βοηθήσει ανοικτά τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τους άνοιγε και πόρτες στις ΗΠΑ. Τώρα, άνοιξε τα πανιά της για άλλα πιο «γαλάζια» μέρη, ξεχνώντας όμως να αφήσει πίσω της τις αντιλήψεις της Κουμουνδούρου για την Επανάσταση του 1821, που δεν αρέσουν καθόλου στο κοινό της ΝΔ. «Από πλευράς σας έχει δοθεί μια εικόνα που πρώτη η ίδια δεν θα επιθυμούσατε: Αυτή της αποσιώπησης κοινών χριστιανικών αναφορών και ταυτοτικών στοιχείων του ελληνικού έθνους», της επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, υπογραμμίζοντας πως «η επιλογή για το 2021 ενός εμβλήματος χωρίς το κεντρικότερο στοιχείο κάθε ελληνικής σημαίας, τον σταυρό, απογοήτευσε τους περισσότερους Έλληνες». Και της «υπενθυμίζει» πως «στη συνομιλία μας στο twitter πήραν μέρος υποστηρίζοντάς σας δεκάδες ανώνυμα και κακόβουλα προφίλ, για τα οποία πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία και στη Βουλή. Πρόκειται για τα ίδια προφίλ που έχουν πάρει μέρος στη διασπορά τουρκικών fake news κατά την κρίση στα σύνορα, που καθυβρίζουν συστηματικά και χυδαία τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, που διακινούν τερατώδεις συκοφαντίες για στελέχη της κυβέρνησης και τις οικογένειές τους, που αναμεταδίδουν κατασκευασμένα δημοσιεύματα μέσων του ευρύτερου συστήματος ΣΥΡΙΖΑ, εμέσοντας καθημερινά λόγο του μίσους».

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ… ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!

Τι γράφτηκε λοιπόν μεταξύ άλλων που προκάλεσε – δικαιολογημένα -τόσο θόρυβο: «Για τον Ιωάννη Καποδίστρια, τα πρώτα δημοκρατικά και φιλελεύθερα συντάγματα αποτελούν ‘ξυράφι στα χέρια μικρού παιδιού’. Ο Καποδίστριας φτάνει τον Ιανουάριο του 1828 στην Αίγινα ενώ έχει αποδεχτεί ήδη από τον Αύγουστο του 1827 τη θέση του Κυβερνήτη. Καθώς λοιπόν θεωρεί ιδιαίτερα επικίνδυνο ξυράφι το Σύνταγμα της Τροιζήνας, το αναστέλλει & κηρύσσει ουσιαστικά δικτατορία. Αυτό είναι το τέλος της Πρώτης Ελληνικής Δημοκρατίας. Όμως οι δημοκρατικοί και φιλελεύθεροι Έλληνες δεν το έβαλαν κάτω. Συνέχισαν να αγωνίζονται για δημοκρατία και δικαιώματα. Ούτε η εκσυγχρονιστική δικτατορία Καποδίστρια, ούτε οι Βαυαροί, ούτε οι ξένες δυνάμεις μπόρεσαν να τους αναγκάσουν να ανεχθούν ένα αυταρχικό καθεστώς. Με αγώνες & αίμα κατόρθωσαν το 1844 να κάνουν την Ελλάδα το πρώτο κράτος στον κόσμο που καθιερώνει την καθολική ψηφοφορία των ανδρών & το 1864 μία από τις πρώτες φιλελεύθερες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες της Ευρώπης». Αυτά σε άρθρο του Αριστείδη Χατζή, καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα. Θέαση του χθες με κριτήρια του σήμερα, από καθηγητή που διδάσκει στο πανεπιστήμιο που… φέρει το όνομα του εθνικού κυβερνήτη! Δεν σέβονται τίποτα…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Τη – γεμάτη κατ’ εμάς ανοησίες - απάντηση του Ελλάδα2021, την παραθέτουμε, καθώς το επιβάλει η δημοσιογραφική δεοντολογία: «Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε για την ανάρτηση της Επιτροπής ‘Ελλάδα 2021 σχετικά με τα σχόλια του Ι. Καποδίστρια για το Σύνταγμα της Τροιζήνας, διευκρινίζουμε τα εξής: Για την Επανάσταση του 1821 έχουν γράψει πολλοί και έχουν αποδοθεί οι τιμές στους μεγάλους ηγήτορες εκείνης της εθνεγερτήριας περιόδου. Προφανώς, κάποιες από τις αποφάσεις όλων αυτών, ηχούν παράξενα μέσα στο ασφαλές σημερινό περιβάλλον. Το χρέος όλων μας, και συγκεκριμένα της Επιτροπής ‘Ελλάδα 2021’, είναι να αναδειχθούν όλες οι απόψεις, όλες οι κριτικές, για τις δράσεις και τις αποφάσεις εκείνης της εποχής, γιατί, όπως έλεγε και ο Διονύσιος Σολωμός, ‘Εθνικό είναι το Αληθές’. Με πρόγραμμα & συνέπεια, από τον περασμένο Φεβρουάριο & για τους επόμενους 20 μήνες, τα social media & το site της Επιτροπής ‘Ελλάδα 2021’, υπηρετούν αυτό τον σκοπό. Με την έννοια αυτή, οι συζητήσεις που γίνονται, στο βαθμό που είναι νηφάλιες, πιστεύουμε ότι είναι γόνιμες. Αλίμονο, αν 200 χρόνια μετά, δεν μπορούμε να συζητάμε με ψυχραιμία για την περίοδο της Επανάστασης. Αρκεί, ο στόχος να παραμένει ένας: να την τιμήσουμε, γιατί αυτή, σε μεγάλο βαθμό, προσδιόρισε αυτό που είμαστε σήμερα».

Έθνος, Ηγέτης, Απάντηση, Κράτος, Καποδίστριαςe-genius.gr ...intelligent web software