ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ ΚΟΛΩΝΟΥ: ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΜΙΧΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Να μην αναγνωριστεί στον πρωταγωνιστή της υπόθεσης του Κολωνού κανένα ελαφρυντικό, ζήτησε η Εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, «δείχνοντας» τα ισόβια για τον 55χρονο επιχειρηματία, Ηλία Μίχο.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε επίσης να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στη μητέρα της 12χρονης, που κρίθηκε ένοχη για το πλημμέλημα της εκβίασης.

 

Κατά την Εισαγγελέα, ο κριθείς ένοχος για βιασμό και βαριά κακουργήματα Ηλίας Μίχος δεν πρέπει να τύχει ελαφρυντικών, λόγω των ειδεχθών πράξεων σε βάρος ανηλίκου για τις οποίες τον κήρυξε ένοχο το δικαστήριο.

Για τη μητέρα, τόνισε πως θεωρεί ότι η πράξη της εκβίασης είναι μεγάλης κοινωνικής απαξίας, ενώ και η παραμέληση που επέδειξε στο παιδί είναι συνθήκες για τις οποίες δεν πρέπει να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Ούτε ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», ένοχος για μαστροπεία και πορνογραφία ανηλίκου, πρέπει να λάβει από το δικαστήριο ελαφρυντικό, σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση.

Για τους 17 άντρες που κρίθηκαν ένοχοι ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, αλλά μόνο για όσους έχουν άπαξ την πράξη της γενετήσιας πράξης με ανήλικο. Για εκείνους που πήγαν περισσότερες φορές στα ραντεβού της φρίκης ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Η Εισαγγελέας αρνήθηκε σε όλους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Τέλος, για έναν κατηγορούμενο, που φέρεται να είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις δευτερολογίες των συνηγόρων.

TAGS: