Δημητροκάλλης για Τέμπη: Όχι στην συγκάλυψη του εγκλήματος - Έκθετη η ΝΔ για την "μονταζιέρα"

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Ο γραμματέας της Κ.Ο. «Σπαρτιάτες» κ. Γιάννης Δημητροκάλλης κατά την ομιλία του στην βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που αφορά το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη αρχικά έκανε μία μικρή αναδρομή στις δηλώσεις των πολιτικών προσώπων, πριν και μετά την τραγωδία όπως και σε όσα είπαν στην εξεταστική επιτροπή φτάνοντας στην σημερινή συνεδρίαση στην ολομέλεια με τα νέα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ σχετικά με την «μονταζιέρα» των συνομιλιών του σταθμάρχη και των μηχανοδηγών.  

“Διασφαλίζουμε την ασφάλεια, έλεγε ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στη Βουλή λίγες μέρες πριν την τραγωδία. Κουνούσε το δάχτυλο, τίναζε το κεφάλι, χτυπούσε το μικρόφωνο λες και τον έπνιγε το δίκιο. Έναν χρόνο μετά κατά την απολογία του στην εξεταστική επιτροπή, αναφερόμενος στο εξώδικο που είχε στείλει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, δήλωνε πως το εξώδικο δεν έλεγε ότι ο σιδηρόδρομος δεν ήταν ασφαλής αλλά ότι υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας, προκαλώντας το πανελλήνιο.
 
Στον χρόνο που πέρασε δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη. Αλλοιώθηκαν στοιχεία από το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς ολόκληρα βαγόνια, βρέθηκαν εκρηκτικές ουσίες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο σημείο. Είδαμε μάρτυρες στην εξεταστική να κουνούν το δάχτυλο στα θύματα και στις οικογένειές τους, ενώ άλλοι δεν κατέθεσαν, επικαλούμενοι το δικαίωμα της σιωπής. Και η εξεταστική επιτροπή ολοκληρώθηκε με ένα πόρισμα παρωδία της Νέας Δημοκρατίας, που ρίχνει όλη την ευθύνη για το δυστύχημα των Τεμπών αποκλειστικά και μόνο στον σταθμάρχη και στους δύο νεκρούς μηχανοδηγούς” δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Ο βουλευτής Ά Ανατολικής Αττικής συνέχισε την ομιλία του αναφέροντας πως: “Σε αυτό το σημείο, όμως, έρχεται μια αποκάλυψη από ρεπορτάζ εφημερίδας, αποκαλύπτοντας πως υπήρχε οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο για την επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας από τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος. Τι μας λέει το ρεπορτάζ; Ότι πραγματοποιήθηκε αλλοίωση συνομιλιών του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς στη Λάρισα, που ξεριζώθηκαν παράνομα από το σύστημα καταγραφών επικοινωνιών του ΟΣΕ. Είναι ένα μοντάζ που αναδείκνυε μόνο το ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη της Λάρισας. Δηλαδή, επρόκειτο για συρραφή συνομιλιών του σταθμάρχη με δύο διαφορετικά τρένα. Η «μονταζιέρα» φαίνεται ότι λειτούργησε αμέσως μετά το τραγικό συμβάν και αποτελεί δείγμα της σπουδής να προβληθεί μόνο η θεωρία του υπαρκτού ανθρώπινου λάθους.

Πώς ανασύρθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν μονταρισμένα τα ηχητικά αρχεία με τις συνομιλίες του σταθμάρχη της Λάρισας μόλις λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των τρένων, με κύριο ζητούμενο το ποιος αφαίρεσε βιαστικά τις εν λόγω μαγνητοφωνήσεις από το σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ, που είναι ελεγχόμενης πρόσβασης, και με προφανές βασικό μέλημα να εστιαστεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μόνο στο πρόσωπο του σιδηροδρομικού και όχι στη διαχρονική έλλειψη των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας;”

O κ. Γιάννης Δημητροκάλλης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν απαντάει σε καίρια ερωτήματα και στα νέα στοιχεία που τέθηκαν στον δημόσιο διάλογο ενώ παράλληλα στηλίτευσε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που δήθεν ευαγγελίζονται ένα κράτος δικαίου αλλά στην ουσία είναι οι πατερίτσες της Νέας Δημοκρατίας σε παράνομες τροπολογίες και αντισυνταγματικές προσπάθειες εξοβελισμού νόμιμα εκλεγμένων κομμάτων από την βουλή.

«Ο κ. Κασσελάκης κατά τον Σεπτέμβριο του 2023 έκανε αναφορές τόσο σε δημόσιες καταγγελίες του ανώτατου δικαστή κ. Τζανερίκου, ο οποίος κατήγγειλε απόπειρα επηρεασμού από το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στις προσωπικές επιθέσεις που δεχόταν ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο κ. Ράμμος, που προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά του για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Σήμερα, όμως, η Αξιωματική Αντιπολίτευση τα ξέχασε όλα αυτά, αποδεικνύοντας πως υπάρχουν επικοινωνιακά παιχνίδια πίσω από την πρόταση δυσπιστίας, την οποία μάλιστα κατέθεσε ο κ. Ανδρουλάκης όταν άρχισε ο κ. Κασσελάκης να τον περνάει στις δημοσκοπήσεις.

Τι ακριβώς έκανε ο κ. Ανδρουλάκης με τις δημοκρατικές του ευαισθησίες όταν πριν από έναν ακριβώς χρόνο ο Υπουργός της Κυβέρνησης Βορίδης έφερε σε αυτήν εδώ την Αίθουσα ειδικό νομοσχέδιο με το οποίο στοχοποιούσε έναν ανώτατο δικαστικό, τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, καταργώντας ουσιαστικά τη διάκριση των εξουσιών, θεμέλιο λίθο του δημοκρατικού πολιτεύματος; Θα σας υπενθυμίσω εγώ. Ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έβαζε «πλάτη» στο συνταγματικό πραξικόπημα που επιχειρούσε η Κυβέρνηση.

Πού ήσασταν, κύριε Ανδρουλάκη, όταν ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Τζανερίκος κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας του από ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες; 
Γνωρίζετε πού βρίσκεται τη στιγμή αυτή ο κ. Τζανερίκος, ο οποίος, όταν ανέφερε την προσπάθεια να αποκαλύψει τα ονόματα επιχειρηματιών και κυβερνητικών παραγόντων που επιχείρησαν να τον δωροδοκήσουν, χάθηκε δια παντός και με τρόπο εντελώς ξαφνικό από τη δημόσια σφαίρα; Ακόμα και σήμερα πρωτοστατείτε στο να γίνουν δεκτές από το ανώτατο δικαστήριο διασταλτικές ερμηνείες, με σκοπό την αποπομπή από τη Βουλή ενός νόμιμα εκλεγμένου κόμματος και το μοίρασμα των εδρών αυτού σε άλλα κόμματα. Όταν χρησιμοποιείτε το Σύνταγμα à la carte, «σπέρνετε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Κλείνοντας την ομιλία του δήλωσε πως “Εμείς ανήκουμε στο τόξο που έχει μέσα του την Ελλάδα, τη θρησκεία και την οικογένεια. Είστε το χθες και τα πατριωτικά κόμματα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα είμαστε το αύριο.  Καλώ τους Έλληνες ψηφοφόρους στις ευρωεκλογές του Ιουνίου να αγκαλιάσουν τα πατριωτικά κόμματα που θα συμμετέχουν, για να φτιάξουμε ένα ισχυρό πατριωτικό τόξο που θα κρύβει μέσα του την Ελλάδα.”
TAGS: