x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νέο διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου: «Αυτή είναι η ιδιαίτερη προσευχή μου σήμερα»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους υπηκόους του, την στιγμή που ο ίδιος και η Κέιτ Μίντλετον δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Μέσα από ένα βιντεοσκοπημένο ηχητικό διάγγελμα, ο βασιλιάς Κάρολος απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό και την Κοινοπολιτεία των Εθνών, για να επικοινωνήσει το δικό του πασχαλινό μήνυμα.

Ο Βρετανός μονάρχης αποκάλυψε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και πως μετά από χειρουργική επέμβαση που έγινε για την αφαίρεση της κακοήθειας, ο ίδιος θα έπρεπε να αποσυρθεί από τις δημόσιες εμφανίσεις του, προκειμένου να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες.

 

Υπενθυμίζουμε ότι λίγες εβδομάδες αργότερα, και η σύζυγος του πρωτότοκου γιου και διαδόχου του 75χρονου Καρόλου, η Κέιτ Μίντλετον, ανακοίνωσε ότι δίνει την δική της μάχη με τον καρκίνο και βρίσκεται στα πρώτα στάδια «μιας σειράς προληπτικών χημειοθεραπειών».

Τόσο στην Μεγάλη Βρετανία, όσο και στις υπόλοιπες χώρες όπου επικρατεί ο καθολικισμός, οι πιστοί γιορτάζουν το καθολικό Πάσχα το οποίο και λαμβάνει χώρα περίπου έναν μήνα νωρίτερα από το ορθόδοξο.

Συγκεκριμένα, σήμερα (28/03/2024), για τους καθολικούς είναι Μεγάλη Πέμπτη, πράγμα που σημαίνει ότι πραγματοποιούνται μεγάλες εκκλησιαστικές τελετές, καθώς πλησιάζει η κορύφωση του θείου δράματος.

Σύμφωνα με την βρετανική παράδοση, οι Βρετανοί μονάρχες δεν αποτελούν μόνο εθνικό σύμβολο, αλλά αποτελούν και την «κεφαλή» της Κοινοπολιτείας όσον αφορά τα θρησκευτικά ζητήματα.

 

Η παρουσία, λοιπόν, του βασιλιά Καρόλου στις μεγάλες θρησκευτικές τελετές θεωρείται εξαιρετικά σημαντική, ωστόσο ο ίδιος δεν παραβρέθηκε στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ, λόγω της κατάστασης της υγείας του και των θεραπειών που λαμβάνει.

 

Μάλιστα, το μήνυμα που απηύθυνε στον βρετανικό λαό όχι μόνο δεν είχε εικόνα, αλλά είχε μαγνητοσκοπηθεί ήδη από τα μέσα Μαρτίου στο γραφείο του στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να δώσει το παρών στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, μαζί με την Καμίλα και τα λοιπά υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε το διάγγελμά του εκφράζοντας την «μεγάλη του λύπη» που δεν μπόρεσε να παραστεί στον ναό κατά την λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης.

Στην συνέχεια, διάβασε ένα απόσπασμα από το Ευαγγέλιο κατά Ιωάννη, το οποίο περιγράφει πώς ο Ιησούς έδωσε παράδειγμα ταπεινότητας, αποφασίζοντας να πλύνει τα πόδια των μαθητών του.

«Το απόσπασμα αυτό έχει την προέλευσή του στη ζωή του Κυρίου μας, ο οποίος γονάτισε μπροστά στους μαθητές του και προς μεγάλη τους έκπληξη έπλυνε τα κουρασμένα πόδια τους. Έτσι, ο Ιησούς έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον. Ως έθνος, χρειαζόμαστε και επωφελούμαστε σε μεγάλο βαθμό από εκείνους που μας τείνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε στιγμές ανάγκης».

Όπως τόνισε ο ίδιος: «Η πράξη αυτή μου θύμισε την υπόσχεση που έδωσα στην αρχή της στέψης μου, να ακολουθήσω το παράδειγμα του Χριστού, όχι για να υπηρετηθώ, αλλά για να υπηρετήσω. Αυτό προσπαθούσα πάντα να κάνω και συνεχίζω να κάνω με όλη μου την καρδιά. Είναι η ιδιαίτερη προσευχή μου σήμερα ώστε το παράδειγμα του Κυρίου μας να συνεχίσει να μας εμπνέει και να ενισχύει όλες τις κοινότητές μας».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software