Η Meloni ισοπεδώνει τον Macron: Όχι στην αποστολή δύναμης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία – Επιτέλους να προσέχουμε τι λέμε

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Αντιτίθεμαι στην ιδέα του Macron και του το είπα», δήλωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας

 
Την αντίθεσή της στις προτάσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron περί αποστολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία εκφράζει η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni.
«Αντιτίθεμαι στην ιδέα του Macron και του το είπα.
Πρέπει να προσέχουμε τον τόνο μας.
Και πρέπει να προσέχουμε πώς παρουσιάζονται και μεταφέρονται αυτά τα πράγματα», σημείωσε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Rete4.
 
Η Meloni επεσήμανε πώς οι συζητήσεις στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ σχετικά με την ετοιμότητα των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας για καταστάσεις κρίσης δημιούργησαν πρωτοσέλιδα στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης με τον όρο «προετοιμασία της Ευρώπης για πόλεμο».
«Αφορούσε αποκλειστικά υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και συντονισμένες ενέργειες», εξήγησε.
 

Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Macron δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Παρίσι, όπου εκπρόσωποι περίπου 20 δυτικών κρατών συζήτησαν την περαιτέρω υποστήριξη του Κιέβου στη σύγκρουση με τη Μόσχα, τέθηκε η πιθανότητα αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, οι συμμετέχοντες δεν κατέληξαν σε συναίνεση για το θέμα αυτό, αλλά ένα τέτοιο σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον.
Αργότερα διευκρίνισε τη δήλωσή του, εξηγώντας ότι «το να μην αποκλείεις κάτι δεν σημαίνει ότι το κάνεις».
Μετά τη διάσκεψη, εκπρόσωποι των περισσότερων συμμετεχουσών χωρών δήλωσαν ότι δεν σχεδιάζουν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία και είναι κατά της εμπλοκής τους σε πολεμικές ενέργειες κατά της Ρωσίας.

TAGS: