Εθνική Ελλάδας: Το «τέλος» του Πογέτ και η επόμενη μέρα μετά τον αποκλεισμό από το Euro 2024

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το όνειρο της συμμετοχής στα τελικά του Euro 2024 της Γερμανίας έσβησε στην Τιφλίδα για την Εθνική Ελλάδας, η οποία ηττήθηκε με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι από τη Γεωργία (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση) στον τελικό των Play Off και αποκλείστηκε.

Στον αντίποδα, οι Γεωργιανοί για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα δώσουν το «παρών» στα τελικά μίας μεγάλης διοργάνωσης.

Μοιραίοι για την Ελλάδα ήταν οι Μπακασέτας και Γιακουμάκης που αστόχησαν σε δύο πέναλτι, με τους Γεωργιανούς να δείχνουν μεγαλύτερη ψυχραιμία από την άσπρη βούλα και να παίρνουν την πρόκριση.

Το κοντράστ συναισθημάτων μετά το τέλος της αναμέτρησης ήταν έντονο, με τους Γεωργιανούς φιλάθλους να μπαίνουν στο γήπεδο και να πανηγυρίζουν έξαλλα με τους παίκτες την επιτυχία τους.

Αντίθετα, οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας ήταν συντετριμμένοι, με κάποιους εξ αυτών να πέφτουν στο χορτάρι δακρυσμένοι, μην μπορώντας να χωνέψουν την ευκαιρία που χάθηκε, ενώ κάποιοι άλλοι ξέσπασαν σε κλάματα μέσα στα αποδυτήρια.

Το τέλος του Πογέτ και οι επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας
Πλέον, όλα στρέφονται στην επόμενη ημέρα της Εθνικής Ελλάδας, η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα περιλαμβάνει τον Γκουστάβο Πογέτ.

Το συμβόλαιο του Ουρουγουανού προπονητή με την ΕΠΟ ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου.

Παρότι καμία πλευρά δεν έχει πάρει επίσημη θέση, τα γεγονότα που προηγήθηκαν και η κίνηση της ομοσπονδίας να μην του προσφέρει νέο συμβόλαιο ανεξάρτητα από την έκβαση της προσπάθειας πρόκρισης στο Euro 2024, μαρτυρά τις διαθέσεις των εμπλεκόμενων.

Ο ίδιος ο Πογέτ μιλώντας μετά το παιχνίδι κόντρα στη Γεωργία τόνισε με νόημα: «Πέντε μέρες ακόμα! Δεν είναι στιγμή τώρα να το συζητήσουμε (σ.σ. για το συμβόλαιό του), είναι στιγμή να αναλύσουμε τι συνέβη απόψε. Ήταν ένα προνόμιο η παρουσία μου εδώ.

Το πως με αντιμετώπιζαν στον δρόμο, το πόσο με στήριξαν εντός της ομάδας. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε και να δούμε την επόμενη ημέρα».

Ο Γκουστάβο Πογέτ ανέλαβε την Εθνική Ελλάδας στις 11 Φεβρουαρίου 2022. Σε 21 αγώνες μέτρησε 12 νίκες, δύο ισοπαλίες και επτά ήττες. Υπό τις οδηγίες του η «γαλανόλευκη» τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της στο Nations League, κάτι που της έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσει μέσω playoffs την πρόκριση στο Euro.

Μία προσπάθεια που τελείωσε άδοξα, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία.

Ανεξάρτητα από το θέμα του προπονητή, σε αγωνιστικό επίπεδο, η Εθνική Ελλάδας έχει πλέον μπροστά της το φιλικό με τη Γερμανία στις 7 Ιουνίου και εν συνεχεία το Nations League.

Η γαλανόλευκη βρίσκεται πλέον στην δεύτερη κατηγορία και έχει κληρωθεί σε όμιλο με την Αγγλία, την Ιρλανδία και τη Φινλανδία.

Πρώτη επίσημη υποχρέωση είναι στις 7 Σεπτεμβρίου του 2024 απέναντι στην Φινλανδία, σε μία ταχύτατη διαδικασία 6 αγωνιστικών που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.

Σε ότι αφορά την επόμενη προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, αυτή θα ξεκινήσει στις 21 Μαρτίου του 2025 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου του 2026.

Ωστόσο, μέχρι τώρα, δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την κλήρωση της προκριματικής φάσης για την ευρωπαϊκή ζώνη.

TAGS: