Την Παρασκευή δύο σημαντικές δικαστικές αποφάσεις για την ελληνική δικαιοσύνη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την Παρασκευή (29/3) αναμένεται να εκδοθούν, σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ, δύο σημαντικές αποφάσεις για υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη όσο λίγες τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, στις 29 Μαρτίου πρόκειται να βγει η απόφαση για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό η οποία προκάλεσε γενικευμένες αντιδράσεις όταν ανακοινώθηκε η εισαγγελική πρόταση για την αθώωση του βασικού κατηγορουμένου, Ηλία Μίχου, για το κακούργημα του βιασμού της 12χρονης λόγω αμφιβολιών.

Η εισαγγελέας με την πρότασή της υποστήριξε ότι ο 53χρονος δεν χρησιμοποίησε βία και απειλές, όπως απαιτεί το αδίκημα του βιασμού, και ζήτησε την ενοχή του για το κακούργημα της διακεκριμένης κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Πρότεινε επίσης στους τακτικούς και ένορκους δικαστές να καταδικαστεί ο Ηλίας Μίχος, επειδή διευκόλυνε την ανήλικη να εκδίδεται και κατείχε πορνογραφικό υλικό της αλλά χωρίς να την εξαναγκάζει και χωρίς να κερδοσκοπεί. Πλέον, αναμένεται η απόφαση της δικαιοσύνης η οποία θα σφραγίσει την ενοχή ή την αθώωση των κατηγορουμένων και θα αποφανθεί για το εάν θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Για την ίδια ημέρα έχει οριστεί και το δικαστήριο το οποίο θα κρίνει εάν θα καταδικαστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας. Πρόκειται για μια δίκη που έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2023 και πλέον η υπόθεση έχει μπει στην τελική της ευθεία.

Μετά από τη μακρά διαδικασία που προηγήθηκε, με πολύ συχνές εντάσεις, με την εξέταση δεκάδων μαρτύρων, γιατρών, νοσηλευτών και εξειδικευμένων επιστημόνων, οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι θα ανακοινώσουν αν αποδέχονται την κατηγορία που θέλει την 9χρονη Τζωρτζίνα να χάνει την ζωή της από το χέρι της μητέρας της έπειτα από χορήγηση ισχυρής δόση κεταμίνης ή αν υιοθετούν την θέση της κατηγορουμένης σύμφωνα με την οποία ο θάνατος του μικρού κοριτσιού επήλθε από άλλες αιτίες.

Η εισαγγελική πρόταση που θα εξετάσουν οι δικαστές, τους ζητά να κηρύξουν ένοχη την Ρούλα Πισπιρίγκου για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

TAGS: