Τσίπρας: «Έρχονται εκλογές - Ευκαιρία για κυβέρνηση συνεργασίας»

0
0
0
s2smodern

Ο Αλέξης Τσίπρας «έριξε» γέφυρες προς τη Νέα Δημοκρατία δηλώνοντας πως είναι ανοιχτός σε κυβέρνηση συνεργασίας αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πλειοψηφία. Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη «θα φέρει τεράστια ύφεση, ανεργία, λουκέτα και εν τέλει εκλογές με απλή αναλογική, που θα είναι η ευκαιρία για μια άλλη, προοδευτική κυβέρνηση, που θα μας βγάλει από τη κρίση όρθιους».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν έχει υιοθετήσει τη λογική του προγράμματός μας για εμπροσθοβαρή και οριζόντια μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων, της εργασίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά αντιθέτως αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να προωθήσει μία σκληρά αντιλαϊκή ατζέντα προς όφελος μίας μικρής επιχειρηματικής ελίτ. Αυτό το σχέδιο θα φέρει όμως τεράστια ύφεση, ανεργία και χιλιάδες λουκέτα στην αγορά. Αυτή η εξέλιξη δεν θα είναι ένα φυσικό φαινόμενο», σημείωσε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας: Ίσως οι εκλογές καταστούν αναπόφευκτες

Παράλληλα, για την πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ανοιχτή αναφορά σε διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και επανέφερε την πρόταση για συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης.

«Η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση σε όλη την Ευρώπη και αυτό θα έχει την υπογραφή και τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη. Με αυτά τα δεδομένα, οι πρόωρες εκλογές όσο και αν οι συνθήκες δεν τις ευνοούν ούτε τις επιτρέπουν, ίσως να καταστούν αναπόφευκτες, δεδομένου ότι αυτό που έρχεται με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, καμία κυβέρνηση δε θα μπορούσε να το δικαιολογήσει. Ωστόσο, οι εκλογές με απλή αναλογική θα είναι ταυτόχρονα και η ευκαιρία για τη διαμόρφωση προοδευτικής πλειοψηφίας και κυβέρνησης συνεργασίας πάνω σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, με την εργασία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα όρθια και με έναν νέο ρόλο για το κοινωνικό κράτος και το δημόσιο σύστημα Υγείας», σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας «χτύπησε καμπανάκι» στα στελέχη και στα μέλη του κόμματος υπογραμμίζοντας ότι το επόμενο διάστημα «θα πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις προγραμματικών συγκλίσεων και διεργασιών για τη διαμόρφωση μίας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας, που θα αναλάβει να προωθήσει ένα προοδευτικό σχέδιο ανόρθωσης της κοινωνίας και της οικονομίας».

κυβέρνηση, Εκλογές, Δηλώσεις, Συνεργασίαe-genius.gr ...intelligent web software