x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Βουλή: Ζήτησε και τα ρέστα ο Μαρκόπουλος για όσα έκανε στην Εξεταστική

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Φωνάζοντας και κουνώντας το δάχτυλο από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών, Δημήτρης Μαρκόπουλος, του οποίου η συμπεριφορά προκάλεσε την οριζόντιες αντιδράσεις, υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα του, προχωρώντας σε μια προσχηματική κριτική για να ρίξει στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης.

Ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε πως θα μπορούσε να κάνει αυτοκριτική για τα δικά του λάθη και παραλείψεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κι αν έχω κάνει κάποια λάθη, θα ξαναζητήσω συγγνώμη!». Μάλιστα, παρουσίασε τον εαυτό του ως θύμα δολοφονίας χαρακτήρα, τονίζοντας: «Αλλά τον πολιτικό κανιβαλισμό δεν θα τον επιτρέψω».

Περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τη δυσκολία που αντιμετώπισε με τον συντονισμό μίας Επιτροπής που ήταν ένα «σκηνικό θανάτου» και «μακροβούτι θλίψης και οδύνης», αποφεύγοντας να θυμίσει ότι την ίδια Επιτροπή είχε αποκαλέσει «γουρλίδικη», με αποτέλεσμα να απολογηθεί δημοσίως.

«Κάποιοι είδαν την υπόθεση των Τεμπών ως μια ρεβάνς, ως ένα comeback του ανορθολογισμού και των θεωριών συνωμοσίας», ήταν η κατηγορία που εξαπέλυσε κατά των πολιτικών του αντιπάλων, φτάνοντας στο σημείο να κάνει αναδρομεί στο 2015 για να προσάψει εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήθελε να βγάλει την Ελλάδα από την ΕΕ και τώρα υποικριτικά ζητά «ευρωπαϊκή παρέμβαση».

«Ο αγώνας της μεταρρύθμισης»
Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Εξεταστικής που με ευθύνη της ΝΔ δεν εντόπισε καμία απολύτως ευθύνη κατά πολιτικών προσώπων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων, ισχυρίστηκε πως «αν θελουμε να μην ξανά θρηνήσουμε πρέπει να πούμε την αλήθεια».

Ποια είναι αυτή; «Ότι συνηθίσαμε στη μηδενική λογοδοσία και την άρνηση της μεταρρύθμισης» εξήγησε, υπογραμμίζοντας πως «αυτόν τον αγώνα θελουμε να δώσουμε, τον αγώνα της μεταρρύθμισης».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software