Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης το διάγγελμα

0
0
0
s2smodern

Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιστροφή στην κανονικότητα με τη σταδιακή άρση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Τη σκυτάλη της ξεδίπλωσης του σχεδίου μετάβασης θα λάβουν κατόπιν του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού οι αρμόδιοι υπουργοί εξειδικεύοντας με βάση τον τομέα ευθύνης τους τον οδικό χάρτη, προκειμένου οι πολίτες να εμπεδώσουν τα επόμενα στάδια της διαδικασίας. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της άρσης των μέτρων ενώ σε επόμενο στάδιο θα ανοίξουν και για το ποίμνιο.

Όσον αφορά τους εορτασμούς για την Πρωτομαγιά αυτοί μεταφέρονται και θα πραγματοποιηθούν το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, στις 9 Μαΐου. Στο πλαίσιο αυτό ο Στέλιος Πέτσας απηύθυνε κάλεσμα σε πολιτικές δυνάμεις και συνδικάτα να ασπαστούν την αλλαγή της ημερομηνίας εορτασμού. Με κεντρικό πρόταγμα, «το ίδιο ενωμένοι θα προχωρήσουμε στη σταδιακή μετάβαση», με «σχέδιο, σταδιακά και συγκροτημένα» τόνισε ο κ. Πέτσας, περιγράφοντας πως το «συγκροτημένο σχέδιο» θα έχει «επιμέρους στοχευμένες φάσεις», ενώ ο «κανόνας θα είναι ότι θα προβλέπονται στάδια, ώστε να ελέγχονται στο ενδιάμεσο τα μέτρα ως προς τη διασπορά της πανδημίας».

«Σκοπός των αυστηρών μέτρων δεν είναι να μείνουμε για πάντα κλεισμένοι στο σπίτι μας. Σκοπός των περιοριστικών μέτρων ήταν αν πάρουμε τη ζωή μας πίσω» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι στην πορεία μετάβασης στην κανονικότητα σε λίγες ημέρες «θα μας συντροφεύουν μέτρα τήρησης της υγειονομικής προστασίας», όπως η «χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς», επιβεβαιώνοντας τη σχετική συζήτηση.

Μητσοτάκης, Διάγγελμα, Μέτρα, Πανδημίαe-genius.gr ...intelligent web software