Χαρδαλιάς: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

0
0
0
s2smodern

«Η κοινή μας προσπάθεια συνεχίζεται μέρα με την ημέρα. Να παραμείνουμε σε εγρήγορση, σε απόλυτη επαγρύπνηση» ζήτησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ενόψει του Σαββατοκύριακου και παρά το γεγονός ότι «ο καιρός μας προσκαλεί». «Μεγάλη προσοχή» ζήτησε ο κ. Χαρδαλιάς και για το επόμενο Σαββατοκύριακο, αυτό της Πρωτομαγιάς, υπενθυμίζοντας με νόημα πως επιτρέπεται «η έξοδος από το σπίτι για συγκεκριμένους μόνο λόγους».

Μέχρι τις 10 Μαΐου η άδεια για γονείς

Στην κατεύθυνση αυτή, «δεν υπάρχει χώρος για χαλάρωση» προειδοποίησε ο Υφυπουργός και ανακοίνωσε ακόμη ότι η χρήση άδειας ειδικού σκοπού για γονείς παρατείνεται μέχρι την 10η Μαΐου.

Κλειστά τα τζαμιά

Αναφορικά με τους μουσουλμάνους πολίτες που από σήμερα γιορτάζουν το ραμαζάνι, «υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η παρουσία κοινού σε πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές κάθε δόγματος και θρησκείας» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς με υπόμνηση της σχετικής υπουργικής απόφασης, βάση της οποίας όλες λειτουργίες πραγματοποιούνται «κεκλεισμένων των θυρών» και με ανώτατο όριο 4 συνολικά (μαζί με το θρησκευτικό λειτουργό) ατόμων στο θρησκευτικό χώρο. «Οι μουσουλμάνοι θα προσευχηθούν από τα σπίτια τους και τα τζαμιά θα παραμείνουν κλειστά για κοινό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. Αναφορικά με τη δομή στο Περιστέρι, εξακολουθεί μέχρι αυτήν την ώρα η διαδικασία της ιχνηλάτησης στα 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα, και 121 στενές επαφές τους τέθηκαν σε καραντίνα. «Αυτή τη στιγμή διερευνάται το σύνολο των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων» σημείωσε ο Υφυπουργός, ενώ τόνισε ότι ιδιαίτερη προσοχή δίνεται και στην μετάβαση των ατόμων που πραγματοποιούν αιμοκάθαρση. Επιπλέον, 39 ιατροί συνεργαζόμενοι με την κλινική τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, με τη διαδικασία ανίχνευσης στενών επαφών τους να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αρνητικές οι επαφές σε Ελληνικό και Καπανδρίτι

Στην περίπτωση της υγειονομικής δομής στα νότια προάστια, όλα τα τεστ βρέθηκαν αρνητικά στις επαφές που χαρτογραφήθηκαν από τον θετικό στην νόσο τρόφιμο, ενώ το επόμενο 24ώρο θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης. Αρνητικά βγήκαν και όλα τεστ από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο Καπανδρίτι, πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς. Επιπλέον, για προληπτικούς παρατείνεται μέχρι τις 9 Μαΐου ο περιορισμός της κίνησης των πολιτών στην περιπατητική ζώνη που εφάπτεται στην οδό Ανδρέα Τρίτση, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε την «ευθύνη να διατηρήσουμε όλα όσα έχουμε πετύχει. Να μην εφησυχάζουμε» και «μέχρι τις 4 Μάϊου ο στόχος δεν αλλάζει. Συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι και σε επαγρύπνηση για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω μια ώρα αρχύτερα».

Ελλάδα, Ενημέρωση, Μέτρα, Πανδημία, Χαρδαλιάςe-genius.gr ...intelligent web software