Πάτρα: «Θρίλερ» με το κλεμμένο όπλο Αστυνομικού από Ρομά – Πού βρέθηκε το χρηματοκιβώτιο

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές Αρχές για την κλοπή υπηρεσιακού όπλου αστυνομικού στην Πάτρα, μετά από διάρρηξη που σημειώθηκε στο σπίτι του στην περιοχή της Αγυιάς το πρωί της Κυριακής 17/03/2024.

Η ολιγόλεπτη απουσία του ένστολου που υπηρετεί στα ΜΑΤ, ήταν αρκετή για ομάδα «ποντικών» να διαρρήξουν το διαμέρισμα και να αρπάξουν χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρήματα και κοσμήματα αξίας και το υπηρεσιακό του όπλο, που μέχρι σήμερα παραμένει άφαντο, σύμφωνα με το pelop.gr.

Τα μέλη της συμμορίας παραβίασαν την πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας, ανέβηκαν στον α’ όροφο και «άνοιξαν» το διαμέρισμα του αστυνομικού. Διέφυγαν με δυο ΙΧ αυτοκίνητα και μετέβησαν σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου» στο Ρίο, όπου σε χωράφι κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο. Στον χώρο βρέθηκαν προσωπικά έγγραφα, κοσμήματα μικρής αξίας και 1.360 ευρώ.

Στη συνέχεια κινήθηκαν με κατεύθυνση την Αθήνα, όπου άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντόπισαν το ένα αυτοκίνητο. Οδηγός και συνοδηγός, αμφότεροι Ρομά, συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών και ακολούθως στην Πάτρα.

Οι συλληφθέντες ομολόγησαν την πράξη τους, χωρίς ωστόσο να παρέχουν πληροφορίες για το πού βρίσκεται το όπλο. Για την υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τριών συνεργών τους – δυο γυναίκες και ένας άνδρας- επίσης Ρομά, ενώ αναζητούνται και άλλα άτομα.

Οπως προέκυψε, οι δράστες βρέθηκαν στην Πάτρα κατά τη διάρκεια του καρναβαλικού τριημέρου με σκοπό την τέλεση κλοπών.

TAGS: