Κωνσταντίνος Φλώρος: Πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι ΑΜΕΑ για την κυβέρνηση

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ένα πολύ λεπτό ζήτημα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες, έφερε στην βουλή, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος: Πιο συγκεκριμένα:

Το κτίριο του Τοπικού Ιατρείου Αργυρούπολης είναι εντελώς ακατάλληλο για τα άτομα με αναπηρία. Ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα που έχει είναι το μέγεθος του ασανσέρ που δεν επαρκεί για να χωρέσει αμαξίδιο! Άλλα σημαντικά ζητήματα είναι η απουσία ορισμένης, με διαγράμμιση, θέσης πάρκινγκ ενώ στους δρόμους πέριξ του Τ.Ι. απουσιάζουν ή είναι σε πολύ κακή κατάσταση τόσο οι ράμπες όσο και οι ειδικές πλάκες στα πεζοδρόμια για πρόσβαση τυφλών. Το Τοπικό Ιατρείο δεν καλύπτει στο ελάχιστο τις ανάγκες των πολιτών. Ούτε σε επίπεδο προσωπικού αλλά ούτε και κτιριακά. Οι καιροί απαιτούν κέντρο υγείας, με όλες τις ιατρικές ειδικότητες, πλήρες σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό σε νέο σύγχρονο κτίριο. Δεν είναι πολυτέλεια αλλά βασική ανάγκη. Μάλλον απέχουμε πολύ απ’ αυτό.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε, ώστε να γίνει το Τοπικό Ιατρείο Αργυρούπολης εύκολα προσβάσιμο και στους συμπολίτες μας με αναπηρία, για να έχουν την φροντίδα υγείας που δικαιούνται;

TAGS: