x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ – ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΨΥΧΩΝ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Μαρία Καρυστιανού υπήρξε για μια ακόμη φορά καταπέλτης αναφορικά με το έγκλημα στα Τέμπτη και τη δολοφονία αλλά και το μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος.

Με την σημερινή της ομιλία πέτυχε την θετική ανταπόκριση της επιτροπής αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία ψήφισε υπέρ του να αφήσει ανοιχτή την αναφορά, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο της δικαίωσης με την βοήθεια πλέον και της Ευρώπης.

Σε μία πολύ δυναμική ομιλία η Μαρία Καρυστιανού συνόψισε στους Ευρωπαίους ό, τι έχει συμβεί μετά την μοιραία νύχτα της 28ης Φλεβάρη στην κοιλάδα των Τεμπών, με την ελπίδα να σταθούν στο πλευρό τους, βοηθώντας τους να δικαιώσουν όλα τα θύματα.

«Στο πρώτο 24ωρο, μετά τη μοιραία σύγκρουση, δόθηκε κυβερνητική εντολή συγκάλυψης για την οποία μέχρι και σήμερα κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, παρόλο που έχει δημοσίως ομολογηθεί. Κατά τη σύγκρουση εύφλεκτες και παράνομες ουσίες προκάλεσαν τεράστια έκρηξη που κατέκαψε τους περισσότερους. Το φορτίο αυτό δεν ήταν ΚΑΝ δηλωμένο. Μέσα σε 5 μέρες μετακίνησαν τα συντρίμμια και επιχωμάτωσαν πλήρως την περιοχή. Χάθηκαν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία ενοχής. Καμία παρέμβαση Εισαγγελέα και Ανακριτή. Παρά 6 μήνες μετά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μας προέτρεψε «να ζητήσουμε βοήθεια από την εκκλησία».

«Απευθυνόμαστε σε εσάς ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι. ΟΧΙ ως ικέτες, αλλά ως πολίτες με αυτονόητα δικαιώματα. Απευθυνόμαστε με εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που ΚΑΙ ενδιαφέρονται ΚΑΙ μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα» επεσήμανε η κ. Καρυστιανού ενώπιον των ευρωβουλευτών τονίζοντας πως «αν ΔΕΝ λάμψει η αλήθεια είναι θέμα χρόνου να ξανασυμβεί το κακό».

Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα απευθύνθηκε στους ευρωβουλευτές της επιτροπής λέγοντας: «Εμείς δεν προσδοκούμε από εσάς να γίνετε λαϊκό δικαστήριο. Προσδοκούμε, με αφορμή το προσωπικό μας δράμα, να ενσκήψετε με βαθύ το αίσθημα της ευθύνης, σε τρία αντικείμενα μείζονος ενωσιακού ενδιαφέροντος . Στο Κράτος Δικαίου. Στην προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών. Στην ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Γι’ αυτούς τους λόγους παρακαλούμε:

Να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά στην Επιτροπή σας ,να ζητήσετε για το θέμα Γνωμοδότηση από τις επιτροπές LIBE και TRAN και από κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία, να ζητήσετε από την Κομισιόν και τον ERA πλήρη επίσημη ενημέρωση και δημοσιοποίηση του σχετικού υλικού, να ζητήσετε από τον ΕΡΑ να επανεξετάσει τη χορήγηση πιστοποιητικού ασφαλείας των ελληνικών σιδηροδρόμων μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών και την πλήρη προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις επιταγές του ευρωπαϊκού δικαίου, να διαβιβάσετε την αναφορά μας στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, να ζητήσετε να σας κοινοποιήσει το πόρισμά της για την υπόθεση, και να στηρίξετε το αίτημά της για συνεργασία με την Κομισιόν».

Κλείνοντας ευχήθηκε «κανένας άλλος γονιός να μη βρεθεί στη θέση μας και να βιώσει ό,τι ΕΜΕΙΣ. Κλείνω με την ευχή και το σκοπό στην Ελλάδα που αγαπάμε και πονάμε να ζούνε πολίτες με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Το αίμα των παιδιών μας αρκεί με το παραπάνω για να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα».

«Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε το συμφέρον των ευρωπαίων πολιτών»

Στην τοποθέτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της επιτροπής LIBE, Κώστας Αρβανίτης αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή εισαγγελία που παρακολουθεί στενά την υπόθεση τόνισε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για την υπόθεση ήδη τοποθετήθηκε δημοσίως η Ευρωπαία Εισαγγελέας κυρία Κοβέσι, και είπε αυτολεξεί τα εξής αποκαλυπτικά: «Αν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως και όπως έπρεπε, τα Τέμπη δεν θα είχαν συμβεί. Ειλικρινά ενθαρρύνω τους ανθρώπους να μην τα παρατήσουν μέχρι να δικαιωθούν. Να μην σταματήσουν να αναζητούν την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια».

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για θέματα συγκοινωνιών τόνισε: “Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδέχεται και υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την έρευνα που συνεχίζει στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στο δικαστικό μέρος, όμως θα προσφέρουμε κάθε βοήθεια που χρειάζεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη”.

Οι ευρωβουλευτές της επιτροπής αποφάσισαν να ικανοποιήσουν όλα τα αιτήματά της εκ μέρους του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών. Επί της ουσίας η απόφαση αυτή σημαίνει πως το κοινοβούλιο ως εποπτικό όργανο συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την υπόθεση και τις εξελίξεις γύρω από αυτήν.

Ακόμα, κρατώντας ανοιχτή την αναφορά θα συμπεριλάβει στην προσεχή έκθεση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα τα ζητήματα κράτους δικαίου αλλά και ασφάλειας των συγκοινωνιών. Τέλος θα έχει την θεσμική δυνατότητα να συντονίζει με πρωτοβουλία του ενέργειες άλλων θεσμικών οργάνων, λειτουργώντας πάντα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software