ΤΡΕΜΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ – ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ DE FACTO Ο ΠΟΥΤΙΝ – ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η “ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ”

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην Κόκκινη Πλατεία και γιορτάζουν τα 10 χρόνια της προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία αλλά και την εκλογική νίκη του Πούτιν.

Πρόκειται να πραγματοποιηθεί και συναυλία για τον εορτασμό της 10ης επετείου της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία. Τονίζεται ότι ακόμα και φοιτητές πανεπιστημίων έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία στη Μόσχα για την εκδήλωση, η οποία αστυνομεύεται έντονα, σύμφωνα με το BBC News.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μόλις ανέβηκε στη σκηνή της συγκέντρωσης στην Κόκκινη Πλατεία καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος κόσμου. Ο Πούτιν ξεκίνησε την ομιλία του προσφέροντας τα «ειλικρινή συγχαρητήριά του για την επανένωση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης με τη Ρωσία». Λέει ότι η Κριμαία συχνά αποκαλείται «αβύθιστο αεροπλανοφόρο» και προσθέτει ότι τώρα έχει «επιστρέψει στο λιμάνι της». «Η Κριμαία πάνω απ’ όλα είναι άνθρωποι, οι άνθρωποι της Σεβαστούπολης και της Κριμαίας, είναι το καμάρι μας» είπε στη συνέχεια. 

Ο Πούτιν περιέγραψε το Ντονμπάς και άλλες περιοχές της Ουκρανίας που έχουν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις ως μέρος μιας «Νέας Ρωσίας». Στη συνέχεια έκανε ένα διάλειμμα στη σύντομη ομιλία του για να ερμηνεύσει τον ρωσικό εθνικό ύμνο και να τραγουδήσει μαζί με τους χιλιάδες συγκεντρωμένους στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Μετά την ερμηνεία, ο Ρώσος πρόεδρος ανέβηκε ξανά στη σκηνή για να ευχαριστήσει το πλήθος. Υπενθυμίζεται ότι η Κριμαία αναγνωρίζεται διεθνώς ως ουκρανικό έδαφος, παρά την κατοχή και τη διεκδικούμενη προσάρτηση από τη Ρωσία πριν από 10 χρόνια.

TAGS: