x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Φωτιά» το σαρακοστιανό τραπέζι: Στα ύψη η τιμή σε χαλβά και ταραμοσαλάτα – Αύξηση και στη λαγάνα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ασυγκράτητη δείχνει η τιμή που παραδοσιακού χαλβά, την ώρα που η πατροπαράδοτη ταραμοσαλάτα δείχνει να είναι πρωταθλήτρια στην ανατίμηση. Η ακρίβεια έχει σαν αποτέλεσμα το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι να είναι το πιο «αλμυρό» των τελευταίων ετών βάζοντας «φωτιά» στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Συγκεκριμένα, η ταραμοσαλάτα φέτος αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στις ανατιμήσεις με 110% αύξηση από πέρυσι. Ο χαλβάς με αμύγδαλο, συσκευασίας 400γρ, πέρυσι κόστιζε 2,80-3,00 ευρώ και φέτος η τιμή του θα πάρει την ανιούσα και θα φτάσει στα 4,15 ευρώ. Αντίστοιχα, ο χαλβάς με κακάο πέρυσι κυμαίνονταν στα 2,36-2,40 φέτος θα φτάσει στα 3,85 ευρώ.

Από την πλευρά της, η λαγάνα που δεν λείπει από κανένα σαρακοστιανό τραπέζι από 2,80-3,00 ευρώ που ήταν πέρυσι φέτος θα εκτοξευτεί στα 3,70, ακόμα και στα 4,50 ευρώ!

Σύμφωνα με το OPEN τα χταπόδια στη Βαρβάκειο Αγορά κοστίζουν μέχρι 15 ευρώ ενώ αν κάποιος επιλέξει ένα ιχθυοπωλείο σε κάποια γειτονιά θα τα βρει έως και 7 ευρώ ακριβότερα. Αντίστοιχα, σε ένα σούπερ μάρκετ, το κατεψυγμένο χταπόδι έχει κόστος από 15,70 έως 16,30 ευρώ το κιλό.

Τα καλαμάρια στην Βαρβάκειο Αγορά κοστίζουν 8,5 με 9 ευρώ. Στα σούπερ μάρκετ κυμαίνονται σε διπλάσια τιμή ενώ σε τοπικό ιχθυοπωλείο σκαρφαλώνουν ακόμα και στα 22 ευρώ.

Ακόμα ένα σαρακοστιανό έδεσμα, οι γαρίδες στην αγορά εμφανίζουν μείωση και φτάνουν τα 12 ευρώ. Έξι ευρώ ακριβότερα έχουν σε ιχθυοπωλείο ενώ στο σούπερ μάρκετ οι τιμές εκτοξεύονται έως και 19,90 ευρώ το κιλό.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software