Κυριακή του Πάσχα στον τόπο της τραγωδίας του μοιραίου Ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ, η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα

0
0
0
s2smodern

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν την Κυριακή του Πάσχα, 19 Απριλίου 2020, από την πτώση του μοιραίου Ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, παρασέρνοντας στο θάνατο τέσσερα στελέχη επιβαίνοντες, του Στρατού Ξηράς, ενώ από θαύμα της Παναγίας Ακρωτηριανής, Σεριφιώτησας, Θεραπεύτριας, σώθηκε η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η οποία κατά καιρούς διηγείται το θαύμα της διάσωσής της.

Το μοιραίο ελικόπτερο τύπου ”χιούι” απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου της 1ης ΤΑΞΑΣ και θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των Ελληνοαλβανικών συνόρων, για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών των Νομών Φλώρινας, Καστοριάς και Ιωαννίνων, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα. Συνετρίβη όμως λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή κοντά στο χωριό Σαραντάπορο της Ελασσόνας, πιθανότατα λόγω της χαμηλής ορατότητας που επικρατούσε στην περιοχή τη στιγμή εκείνη. Τα τέσσερα στελέχη του Στρατού Ξηράς, που έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή ήταν, ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμος, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής. Με αφορμή τα τρία χρόνια από τη μαύρη επέτειο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, η μοναδική επιζήσασα Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, βρέθηκε την Κυριακή του Πάσχα στον τόπο της τραγωδίας, για προσκύνημα στο εικόνισμα της Παναγίας που η ίδια έχει αφιερώσει για τη σωτηρία της, ανάβοντας ένα κερί και προσευχόμενη για την ανάπαυση της ψυχής των κεκοιμημένων συναδέλφων της.

Δείτε το μήνυμά της:

Χριστός Ανέστη!!! Καλό και ευλογημένο Πάσχα σε όλους!!! Είθε ο Αναστάς Ιησούς Χριστός μας, να ελευθερώσει την Πατρίδα μας και την Ορθοδοξία μας από ορατούς και αόρατους (Κορονοϊούς) εχθρούς.Σήμερα για μένα είναι διπλή γιορτή, επέτειος σημαντική 19/4/2017-19/4/2020, τρία χρόνια σταθμός της ζωής μου. Σαν σήμερα η Παναγία μας η Ακρωτηριανή Σερφιώτισα Θεραπεύτρια,εκ του θανάτου με υφάρπαξε και μου δώρισε στην ανάξια δούλη της, την λύτρωση της ζωής. Θαυμαστό κ πολλαπλό,το μέγιστο Θαύμα της διάσωσης μου στο ελικόπτερο από την Κυρία Θεοτόκο, συναισθήματα ευγνωμοσύνης πλημμυρίζουν την ψυχή μου. Σήμερα ξαναβιώνω την κάθε στιγμή του τραγικού συμβάντος, τόσο έντονα λεπτό το λεπτό.Υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες της διάσωσης μου, που είδαν αυτή την συγκλονιστική σκηνή!!! Παναγιά μου σε ευχαριστώ!!! Σε ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου!!! Σαν σήμερα Παναγιά μου, μετέφερες στην ματωμένη αγκαλιά σου τις ψυχές των ηρώων συναδέλφων μου,του Αντγου Δημοσθένους Γούλα, του Αντγου Θωμά Τζανιδάκη,του Αντγου Θωμά Αδάμου και του Αντγου Κωνσταντίνου Χατζή. Φύλαγε τους Παναγιά μου πάντα υπό την σκέπην σου και στήριζε ως Μάνα τις αξιοθαύμαστες οικογένειές τους στον τόσο δύσκολο και επίπονο αγώνα τους. Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά εύχομαι κ πάλι από καρδιάς ο Χριστός μας, να διασκορπίσει κάθε αρνητική δύναμη από την Ελλάδα μας και από την Ορθοδοξία μας!!! Η Υπέρμαχος Στρατηγός μας, Κυρία Θεοτόκος Ακρωτηριανή Σερφιώτισα Θεραπεύτρια να εκπληρώσει όλες τις αιτήσεις μας δια την Σωτηρία της ψυχής μας και της Πατρίδας μας!!! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

Μήνυμα, Αρχιλοχίας, Πάσχα, Πλεξίδαe-genius.gr ...intelligent web software