x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Προφυλακίστηκαν τέσσερις για το κύκλωμα νοθείας καυσίμων και αλκοολούχων

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο φερόμενος επικεφαλής του κυκλώματος νοθείας καυσίμων και αλκοολούχων που εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές και τρία από τα μέλη του πήραν σήμερα, Δευτέρα 11/3, το δρόμο για τις φυλακές, μετά τις απολογίες τους.

Οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι για το κύκλωμα, που επίσης απολογήθηκαν σήμερα, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ακόμα οκτώ κατηγορούμενοι θα απολογηθούν αύριο Τρίτη. Ελεύθερη χωρίς όρους, εξάλλου, αφέθηκε και η 27χρονη πρώην παίκτρια reality, η οποία εργαζόταν σε βενζινάδικο με νοθευμένα καύσιμα και έτυχε να βρίσκεται στο χώρο τη στιγμή της εφόδου της ΕΛ.ΑΣ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος, στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, κατά την απολογία του φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες και να ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε έγγραφο από το Γενικό Χημείο του κράτους, που να πιστοποιεί την νόθευση των καυσίμων.
Τα μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται πως μετέφεραν με παλέτες επικίνδυνα χημικά, τα οποία και χρησιμοποιούσαν για τη νόθευση των καυσίμων, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι διαφυγόντες φόροι από τη δράση της οργάνωσης ξεπερνούν τα 1.200.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το «κουβάρι» της υπόθεσης ξετύλιξε μία ανώνυμη καταγγελία που έφθασε στις Αρχές και στην οποία γινόταν λόγος για μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εισάγουν συστηματικά από τη Βουλγαρία και διακινούν μεγάλες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software