Γράφτηκε στις .

Επιμένει ο Χαρδαλιάς: Θα κάνουμε Πάσχα χωρίς συγγενείς και φίλους

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Διανύουμε την πιο κρίσιμη εβδομάδα. Οι επιλογές μας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Είναι σημαντικό να δείξουμε σύνεση και αποφασιστικότητα τα επόμενα εικοσιτετράωρα» ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επαναλαμβάνοντας πως «δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων τις ημέρες του Πάσχα. Δεν πρέπει να ετοιμαζόμαστε να μαζευτούμε γύρω από το τραπέζι του Πάσχα».

Απευθύνοντας σαφή προειδοποίηση, «ούτε στους συγγενείς θα πάμε, ούτε θα μαζευτεί όλη η γειτονιά σε ταράτσες και πυλωτές» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς. Οδεύοντας προς την κορύφωση της Μεγάλης Εβδομάδας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε πως αντιλαμβάνεται τη βαθιά ανάγκη να βρεθούμε στα κοιμητήρια αυτές τις ημέρες», εξηγώντας, ωστόσο πως «ειδικά, την Μεγάλη Παρασκευή, δύσκολο και αν είναι όσο δύσκολο και αν ακούγεται τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα θα είναι κλειστά».

Παράλληλα, την Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα που είναι ανοιχτά αυτήν την περίοδο, θα παραμείνουν ανοιχτά από τη μία το μεσημέρι και μόνο μέχρι τις 7 το απόγευμα, ώστε το πρωί «να προσευχηθούμε από το σπίτι μας». Εξαιτίας της μη τήρησης των κανόνων προστασίας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε πως αναστέλλεται η λειτουργία τριών λαϊκών αγορών, δηλαδή της λαϊκής αγοράς στην οδό Γεωργίου Θεοτόκη στον Πειραιά, και στους δήμους Ορχομενού και Αλτιάρτου – Θεσπιέων, αφού «δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση» στην εφαρμογή των μέτρων κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ελλάδα, Ενημέρωση, Πάσχα, Μέτρα, Πανδημία, Χαρδαλιάς