x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κύκλωμα νοθείας καυσίμων: Πώς δρούσε – Οι διάλογοι που τους «καίνε»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη δράση του κυκλώματος, τα μέλη της οποίας εισήγαγαν και παρήγαγαν χημικά προϊόντα για τη νόθευση καυσίμων, διακινούσαν νοθευμένα καύσιμα και εισήγαγαν παράνομα αιθυλική αλκοόλη για τη νόθευση ποτών. Η αστυνομία θεωρεί ότι εξαερώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα διαλυτών και νοθευμένων καυσίμων στην Ελλάδα.

 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 20 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος αρχηγός, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη 10 μέλη της.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων, περί ανταγωνισμού και των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων.

Η  αστυνομία κατάφερε να τους συλλάβει μετά από μήνες παρακολούθησης ακόμα και των συνομιλιών τους. Μάλιστα το OPEN φέρνει στο φως τους διαλόγους του αρχηγού με μέλος της οργάνωσης:

  • Ρε φίλε ένα άσπρο μπουκάλι, ένα σκούρο μπουκάλι. Αυτό είναι διαλυτικό εδώ. Έγινε θέμα σου είπα μην μας γ@@. Αυτοί τώρα ειδοποιούν να βάλουν βενζίνη εδώ. Δεν είναι τιμή για βενζίνη αυτό.
  • Ναι
  • Δεν θα πληρώσω εγώ τα σπασμένα, πάρεις τηλέφωνο να τον πεις να φύγει ως διαλυτικό, 10 λεπτά κάτω.
  • Θα δούμε τώρα περίμενε
  • Για πάρτους.
Πώς δρούσαν
 
Ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης είχε συγκροτήσει τρεις ανεξάρτητες υποομάδες, με κατάλληλη υποδομή και τεχνικό εξοπλισμό. Από αυτές οι δύο ασχολούνταν με τη διοχέτευση χημικών διαλυτών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, είτε μέσω της εισαγωγής τους από τη Βουλγαρία είτε λειτουργώντας το παράνομο εργοστάσιο παραγωγής αυτών, ενώ η τρίτη στη μεταφορά λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης σε ποτοποιίες, μέσω των οποίων ακολούθως διοχετεύονταν στην εγχώρια αγορά για κατανάλωση.
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software