x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΑΡΩΜΑ GREEK MAFIA: ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ;

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Εικόνες καταστροφής αντικρίζει όποιος περνά από το σημείο όπου σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη βόμβας σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων της εταιρείας πετρελαιοειδών Aegean, επί της οδού Ομηρίδη Σκυλίτση και Πυθαγόρα στον Πειραιά.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη περίπου στις 03:25 σήμερα τα ξημερώματα. Την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη το πρατήριο υγρών καυσίμων ήταν ανοιχτό και μέσα είχε υπαλλήλους. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε έναν μαντρότοιχο που υπάρχει και χωρίζει το βενζινάδικο με το οικόπεδο που σταθμεύουν οχήματα.

Ήταν τόσο σφοδρό το μέγεθος της έντασης του χτυπήματος που στο σημείο δημιουργήθηκε κρατήρας, ενώ δημιουργήθηκε και μια τρύπα στον μαντρότοιχο. Οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν την πιθανότητα το συγκεκριμένο συμβάν να συνδέεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ποινικών. Η έκρηξη φαίνεται πως ήταν «προειδοποιητική» σύμφωνα με τις πληροφορίες. Από τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται ότι υφίσταται σύνδεση της επίθεσης με τη μαφιόζικη δολοφονία στον Νέο Κόσμο. Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τους δράστες, αλλά και το κίνητρο της επίθεσης. Ο εν λόγω χώρος στάθμευσης είναι μεσοτοιχία με το βενζινάδικο. Όπως αναφέρθηκε υπάρχουν πολλές ζημιές στη γειτονιά. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, παρά μόνο υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, στο βενζινάδικο, το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν ανοιχτό, αλλά και στις γύρω πολυκατοικίες. Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Παράλληλα από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι «λόγω έκρηξης που σημειώθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση».

Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε πώς έζησε το περιστατικό. Ο κ. Γιώργος που μένει σε πολυκατοικία απέναντι από το βενζινάδικο ανέφερε χαρακτηριστικά «ήταν γύρω στις 03:20. Κοιμόμασταν στο σπίτι μας εγώ και η οικογένειά μου. Ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος τρομερής δύναμης. Πεταχτήκαμε πάνω, βγήκαμε στο μπαλκόνι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Από το βενζινάδικο έβγαινε ένας άσπρος καπνός. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έγινε. Εκείνο που φανταστήκαμε περισσότερο ότι επειδή είναι και το φυσικό αέριο μήπως έγινε κάτι με αυτό. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα. Σπάσανε οι τζαμαρίες όλων των πολυκατοικιών από κάτω. Και μάλιστα το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο που έχει φτάσει και σε ένα κομμωτήριο που είναι κάτω στη δεξιά πλευρά που έχει σχεδόν διαλυθεί και αυτό. Εμείς βέβαια δεν ξέραμε αν ήταν βόμβα ή οτιδήποτε άλλο. Μετά πληροφορηθήκαμε τι είχε γίνει, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα».

O Κώστας Στάμου ανέφερε ότι συνομίλησε και με ένα άτομο το οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο βενζινάδικο με το μηχανάκι του. Μόλις πριν είχε βάλει βενζίνη, είχε απομακρυνθεί, είχε βγει στον δρόμο για να φύγει και μόλις γύρισε το κεφάλι του και κοίταξε πίσω, άκουσε την έκρηξη. Αν το συγκεκριμένο πρόσωπο βρισκόταν μέσα στο βενζινάδικο την ώρα που έβαζε βενζίνη, θα υπήρχε ακόμα και απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των Αρχών, ο δράστης ή οι δράστες έφτασαν κοντά στο βενζινάδικο από το οικόπεδο και τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό δίπλα σε μαντρότοιχο με αποτέλεσμα αυτός να εκραγεί και να σπάσουν τζάμια τόσο στο πρατήριο όσο και στα γύρω κτίρια.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software