ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΒΑ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΜΗΝ ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova για τις αντιρωσικές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού από την Οδησσό.
Η ρωσική ηγεσία είναι έντονα ενοχλημένη με τις δηλώσεις και τις…προειδοποιήσεις του κ. Μητσοτάκη προς τη Ρωσία.
Η Ρωσία είναι σφόδρα ενοχλημένη από το γεγονός ότι η Αθήνα πλειοδοτεί σε ευρωατλαντισμό και επιμένει σταθερά στη λάθος πλευρά της ιστορίας στέλνοντας συνεχώς όπλα στην Ουκρανία.
Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται δεμένη στο άρμα των ΗΠΑ, αδιαφορεί για τα εθνικά συμφέροντα και πρωταγωνιστεί στην αντιρωσική υστερία.
Έτσι 
σε ανάρτησή της στο Telegram, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ με την επίκληση του Μίκη Θεοδωράκη απάντησε στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, μετά την επίσκεψή του στην Οδησσό κατά την οποία σημειώθηκε και ρωσική πυραυλική επίθεση στην περιοχή.

Η ανάρτηση Zakharova:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: ‘’Σε αυτή τη σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη, δείξαμε την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας μπορεί να μην περίμεναν. Δεν θα μας τρομάξετε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί’.

 

Αποκάλεσε επίσης τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης.

 

Πρώτον, δεν έχουμε τρομοκρατήσει την Ελλάδα ή κανέναν άλλον και δεν τους τρομοκρατούμε. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα.
Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική.
Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη, θα είμαστε πάντα εχθροί.
Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας, μελέτησα τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ήξερα και τη μουσική του και τη μοίρα του. Και αυτός ήταν εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης.
Μην προδίδεις, Κυριάκο, τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης!».
maria.JPG

Οι προκλητικές δηλώσεις Μητσοτάκη και η επικοινωνιακή αξιοποίηση της …Οδησσού

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του από το Βουκουρέστι έφτασε στο σημείο να απειλήσει τη Ρωσία.
«Δεν θα μας φοβίσετε. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία» υποστήριξε από το βήμα του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η δήλωση του πρωθυπουργού έγινε ως… απάντηση στις εκρήξεις στην Οδησσό τη στιγμή που ο ίδιος βρισκόταν εκεί… Ωστόσο, οι Ρώσοι «χτυπούσαν» την Οδησσό, όλες τις προηγούμενες ημέρες, η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό δεν «κλείστηκε» τελευταία στιγμή. Κατά συνέπεια, ο Έλληνας πρωθυπουργός γνώριζε πολύ καλά που πήγαινε. Μήπως, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μεταβεί στην Οδησσό κυνηγώντας την εικόνα στο πλαίσιο της επικοινωνιακής του πολιτικής; Είναι χαρακτηριστικό ότι από το Μέγαρο Μαξίμου διοχετεύτηκαν στα μέσα ενημέρωσης δεκάδες φωτογραφίες από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουκρανία και τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της χώρας, Volodymyr Zelensky.
Σε κάθε περίπτωση, οι απειλές κατά του προέδρου, Vladimir Putin, αλλά και της Ρωσίας, ακόμα και αν έγιναν χωρίς βάση αλλά απλά για… εσωτερική κατανάλωση, θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες για την Ελλάδα. Άλλωστε, η Μόσχα έχει -πολλές φορές- προειδοποιήσει την Ελλάδα για τις… επιλογές της και κυρίως σχετικά με το ενδεχόμενο μεταβίβασης οπλικών συστημάτων ρωσικής κατασκευής στην Ουκρανία (π.χ. S-300).

Οι… απειλές Μητσοτάκη σε μια πυρηνική υπερδύναμη

Μία ημέρα, λοιπόν, μετά τις εκρήξεις στην Οδησσό, όταν βρισκόταν εκεί και η ελληνική αποστολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στο Βουκουρέστι στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
«Ήμουν στην Οδησσό με τον πρόεδρο Zelensky χθες όταν ένας βαλλιστικός πύραυλος χτύπησε το λιμάνι.
Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο:
Δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα», υπογράμμισε.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η Ευρώπη επέδειξε μια ενότητα πρωτοφανή όσον αφορά στην κρίση στην Ουκρανία και οι εχθροί μας δεν το περίμεναν αυτό.
«Στηρίζουμε στρατιωτικά και οικονομικά την Ουκρανία και στέλνουμε το μήνυμα ότι καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου δεν θα γίνει δεκτή από την ευρωπαϊκή οικογένεια».

Medvedev: Αν είχε τεθεί ως στόχος η αυτοκινητοπομπή, θα είχε… χτυπηθεί – Είναι προφανές

Κανείς δεν σχεδίαζε να χτυπήσει την αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου Zelensky, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.
«Όλα είναι προφανή.
Και το γεγονός ότι δεν έγινε επίθεση στην αυτοκινητοπομπή στην Οδησσό.
Και το γεγονός ότι αν είχε τεθεί ως στόχος, θα είχε χτυπηθεί», έγραψε ο Medvedev στο Telegram, σχολιάζοντας τα γεγονότα της 6ης Μαρτίου στην Οδησσό και τα όσα φημολογήθηκαν για την αυτοκινητοπομπή του Zelensky.
Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσκεψη χθες στην Οδησσό ενώ όπως αναφέρθηκε ρουκέτα έπεσε 200 μέτρα μακριά από την αυτοκινητοπομπή.

Τα μηνύματα της Ρωσίας στην Ελλάδα

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η  Zakharova, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η Αθήνα να ενδώσει στις αμερικανικές πιέσεις και να παραδώσει στο Κίεβο συστήματα όπως οι S-300, δηλώνει ότι η Μόσχα καταγράφει όλες ανεξαιρέτως τις «εχθρικές ενέργειες». Η απάντηση της Μόσχας, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος είναι ξεκάθαρη «όπως λέει ο στρατός μας, “συντρίβουμε” με επιτυχία όλο τον εξοπλισμό που προμηθεύουν οι χώρες του ΝΑΤΟ. Έτσι θα γίνεται και στη συνέχεια. Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες. Εμείς σχετικά μ’ αυτό κάναμε την επιλογή μας».
Ειδικά για την Ελλάδα, η Zakharova δήλωσε ότι «έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει για την παραβίαση των διατάξεων της Ρωσοελληνικής Διακυβερνητικής Συμφωνίας για τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία της 30ης Οκτωβρίου 1995. Περιλαμβάνει αυστηρές υποχρεώσεις να μην μεταφερθούν σε τρίτες χώρες όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός, που αποκτήθηκαν βάσει της διμερούς συμφωνίας στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας, χωρίς αμοιβαία γραπτή συγκατάθεση».
Η Μόσχα θα συνεχίσει να απαιτεί από την Ελλάδα, όπως και από όλες τις άλλες χώρες οι οποίες προμηθεύτηκαν ρωσικά όπλα και τεχνικό εξοπλισμό, την «αυστηρή συμμόρφωση μ’ αυτό το εξαιρετικά σημαντικό διμερές έγγραφο», σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ.

TAGS: