x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ισχυρή έκρηξη βόμβας συγκλόνισε τα ξημερώματα της Παρασκευής περιοχή του Πειραιά, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε πρατήριο υγρών καυσίμων, σε παρακείμενα κτήρια και σε αυτοκίνητα.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη περίπου στις 03:25 τα ξημερώματα σε υπαίθριο χώρο επί της Οδού Ομηρίδου Σκυλίτση, δίπλα από βενζινάδικο. Την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη το πρατήριο υγρών καυσίμων ήταν ανοιχτό και είχε μέσα υπαλλήλους.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε έναν μαντρότοιχο που υπάρχει και χωρίζει το βενζινάδικο με το οικόπεδο που σταθμεύουν οχήματα. Ήταν τόσο σφοδρό το μέγεθος της έντασης του χτυπήματος, που στο σημείο δημιουργήθηκε κρατήρας, ένα ανοίχτηκε και μια τρύπα στον μαντρότοιχο.

Η ένταση της έκρηξης ήταν τόσο ισχυρή που έγινε αντιληπτή σε μεγάλη απόσταση, ενώ από το οστικό κύμα προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε κτήρια και σταθμευμένα οχήματα. Να σημειωθεί πως από το συμβάν, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Παράλληλα από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι «λόγω έκρηξης που σημειώθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση».

Στο σημείο βρίσκονται ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας όπου ερευνούν τα υπολείμματα από την έκρηξη προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας. Ταυτόχρονα, έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για να εντοπιστούν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις Αρχές στα ίχνη των δραστών.

Στην περιοχή της έκρηξης έσπευσαν και δυνάμεις από την Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Ο κ. Γιώργος που μένει σε πολυκατοικία απέναντι από το βενζινάδικο περιέγραψε στην EΡΤΝews, πώς βίωσε το περιστατικό. «Ήταν γύρω στις 03:20. Κοιμόμασταν στο σπίτι μας εγώ και η οικογένειά μου. Ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος τρομερής δύναμης. Πεταχτήκαμε πάνω, βγήκαμε στο μπαλκόνι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Από το βενζινάδικο έβγαινε ένας άσπρος καπνός. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έγινε.

Εκείνο που νομίσαμε είναι ότι μήπως έγινε κάτι με το φυσικό αέριο. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα. Σπάσανε οι τζαμαρίες όλων των πολυκατοικιών από κάτω[…] Και μάλιστα το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο που έχει φτάσει και σε ένα κομμωτήριο που είναι κάτω στη δεξιά πλευρά που έχει σχεδόν διαλυθεί και αυτό.

Εμείς βέβαια δεν ξέραμε αν ήταν βόμβα ή οτιδήποτε άλλο. Μετά πληροφορηθήκαμε τι είχε γίνει, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα[…]».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software