Β. Κορέα: Παρών ο Κιμ σε άσκηση πυροβολικού με πυρά… μέχρι τη Σεούλ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στρατιωτική άσκηση δυνάμεων του βορειοκορεατικού πυροβολικού με πυρά που μπορούν να φτάσουν μέχρι τη Σεούλ παρακολούθησε ο επικεφαλής της Β. Κορέας, Kim Jong un.
Όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο Kim καθοδήγησε άσκηση βολής του πυροβολικού της Β. Κορέας.

Μάλιστα αναφέρεται πως στην άσκηση συμμετείχαν μονάδες που είναι ικανές να πλήξουν τη Σεούλ, «την πρωτεύουσα του εχθρού» όπως μετέδωσε το KCNA, το οποίο μετέδωσε πως η άσκηση αυτή «εκπλήρωσε σημαντικές στρατιωτικές αποστολές για την αποτροπή του πολέμου».

Ο Kim φέρεται να ζήτησε να εντατικοποιηθεί η εκπαίδευση ώστε οι μονάδες του πυροβολικού να είναι σε θέση να εξαπολύσουν «ανελέητα και αστραπιαία πλήγματα» αμέσως μόλις χρειαστεί να εμπλακούν σε πραγματικό πόλεμο, ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη να εκπαιδευτούν όλοι οι πυροβολικάριοι στο ανώτερο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον στρατό της Νότιας Κορέας, οι Βορειοκορεάτες εκτόξευσαν πολλαπλές οβίδες από εκτοξευτή ρουκετών καθώς και οβίδες πυροβολικού προς την κατεύθυνση της Κίτρινης Θάλασσας.
Σημειώνεται πως την περίοδο αυτή, Νότια Κορέα και ΗΠΑ πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις με τη συμμετοχή διπλάσιου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων σε σχέση με την περσινή άσκηση.

TAGS: