Ενοχος ο Μπελέρης από τη μαφία Ράμα – Δύο χρόνια φυλάκιση στη στημένη δίκη

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ένοχος για εξαγορά ψήφων κρίθηκε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών από την Ειδική Εισαγγελία Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος.

Ο Μπελέρης προέβη σε δηλώσεις πριν ανακοινώσει την απόφαση, όπου ανέφερε ότι αυτή η δίωξη είναι πολιτική.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας.

Για τον Μπελέρι η Ειδική Εισαγγελία ζήτησε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών. Σε ό,τι αφορά τον έτερο κατηγορούμενο, τον Παντελή Κοκαβέση, συνεργάτη του Μπελέρη, ο SPAK (Ειδική Δομή Καταπολέμησης της Διαφθοράς) ζήτησε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Ο Μπελέρης, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το σύνθημα του συνασπισμού «Μαζί Κερδίζουμε», συνελήφθη δύο ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου, αφού πιάστηκε στα χέρια να αγοράζει ψήφους.

Τι είπε: 

«Αυτή η έρευνα και αυτές οι κατηγορίες είναι γελοίες. Αυτά τα συμπεράσματα δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη, ο φάκελος δεν έχει στοιχεία. Όλα τα πορίσματα της Εισαγγελίας αμφισβητούνται από τους δικηγόρους μου. Αργά ή γρήγορα, η αλήθεια θα βγει μια μέρα» ανέφερε ο Μπελέρης.

«Με παρακολουθούσαν 24 ώρες την ημέρα, τα στοιχεία δεν ταιριάζουν. Την ίδια ώρα που φέρεται να μου μίλησε ο Αρσένης βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα της Αυλώνας. Η εισαγγελία έπρεπε να επαληθεύσει τα γεγονότα. Το Εφετείο έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα της εισαγγελίας και κανένα από τα αιτήματά μου. Ένας από αυτούς ζήτησε πληροφορίες από το δικαστήριο της Αυλώνας. Αυτό είναι ένα πολιτικό ζήτημα, με εμένα παραβιάστηκαν όλες οι Αρχές, συμπεριλαμβανομένου του τεκμηρίου της αθωότητας. Το αίτημα της εισαγγελίας για φυλάκιση 2,6 ετών δεν έχει λογική» τόνισε.

«Ζήτησε [η εισαγγελία] αναστολή για δύο δημάρχους. Κάθε φορά που γίνονται εκλογές το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, οι Χιμαριώτες δεν είναι χαζοί. Είναι άδικο να δίνουμε σε αυτό το θέμα πατριωτικό νόημα. Είμαι σίγουρος, δεν νιώθω ένοχος. Αργά ή γρήγορα θα βρω δικαιοσύνη. Σήμερα πρέπει να πεις όχι στην πίεση της εξουσίας, οι άλλοι είναι περαστικοί και πιστοί στο κόμμα. Η ιστορία θα κρίνει τους δύο εισαγγελείς».

TAGS: