x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μαστροποί χρησιμοποιούν το Instagram για να στρατολογήσουν ανήλικες και να τις εξωθήσουν στην πορνεία – Τα hashtags και τα τρικς

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αίσθηση προκαλεί έρευνα του Guardian, σύμφωνα με την οποία το Instagram χρησιμοποιείται από μαστροπούς για τη στρατόλογηση γυναικών τις οποίες εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά.

Τον τελευταίο χρόνο, το βρετανικό Μέσο παρακολουθούσε λογαριασμούς στο Instagram που φιλοξενούσαν περιεχόμενο το οποίο υποστήριζε τέτοιες δραστηριότητες.

 Οι λογαριασμοί που εντοπίστηκαν χρησιμοποιούν συχνά hashtags και κωδικές φράσεις που παραπέμπουν σε σεξεργασία, ώστε να διευκολύνουν τους ενδιαφερόμενους πελάτες να τους εντοπίσουν.

Προωθούσαν την κακοποίηση των γυναικών, με προτροπές για χαστούκια, ξυλοδαρμούς, πνιγμό και στέρηση φαγητού ενώ σε πολλούς λογαριασμούς οι γυναίκες χαρακτηρίζονται ως «σκύλες» και πόρνες».

Ως αποτέλεσμα της έρευνας του Guardian, η Meta έκλεισε ορισμένους λογαριασμούς στο Instagram και έβαλε περιορισμούς στην αναζήτηση hashtags και emojis που σχετίζονται με λογαριασμούς μαστροπών, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε περισσότερες από 350.000 αναρτήσεις.

Η πολιτική της Meta για τη σεξουαλική εκμετάλλευση προβλέπει την αφαίρεση περιεχομένου που απεικονίζει, απειλεί ή προωθεί σεξουαλική βία, σεξουαλική επίθεση ή σεξουαλική εκμετάλλευση ενηλίκων.

«Έχουμε δημιουργήσει μια κουλτούρα στην οποία η “μαστροπεία” δοξάζεται – στην οποία οι εκμεταλλευτές που διαπράττουν αυτή την αποτρόπαια μορφή βίας και ελέγχου θεωρούνται άνθρωποι άξιοι μίμησης» δήλωσε η Lisa Goldblatt Grace, εκτελεστική διευθύντρια της «My Life, My Choice», μιας οργάνωσης που υποστηρίζει επιζώντες σεξουαλικής εκμετάλλευσης στη Βοστώνη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο Guardian διαπίστωσε επίσης ότι καταδικασθέντες διακινητές παιδιών χρησιμοποιούσαν το Instagram για να προωθήσουν τις δραστηριότητές τους.

25χρονος εξωθούσε έφηβες στην πορνεία και τις ανάγκαζε να βγάζουν 1.000 δολάρια τη μέρα

Ένας από τους μαστροπούς που χρησιμοποίησε το Instagram για την προσέλκυση κοριτσιών, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 27 ετών. Πρόκειται για τον 25χρονο Άριον Τζάκσον, ο οποίος στρατολογούσε έβηφες, τις εξωθούσε στην πορνεία και μάλιστα τις ανάγκαζε να βγάζουν τουλάχιστον 1.000 δολάρια την ημέρα.

Ο Τζάκσον «διαφήμιζε» τα θύματά του στους υποψήφιους πελάτες μέσα από story στο Instagram και αυτοί έδειχναν το ενδιαφέρον τους στέλνοντας προσωπικά μηνύματα.

Ο 25χρονος δεν έκρυβε τις δραστήριοτήτες τους και μάλιστα ανέβασε στη σελίδα του το Instagram με χαρτονομίσματα και έγραφε ότι «(μια κοπέλα) έβγαλε τα δικά της χρήματα σήμερα».

Ένας άλλος άνδρας, που καταδικάστηκε για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών το 2022, διαφήμιζε τις σεξουαλικές υπηρεσίες κοριτσιών ηλικίας μόλις 14 ετών μέσω Instagram και Instagram Stories.

Ο Kevondric Fezia, 28 ετών, ανάγκαζε τα θύματά του να ποζάρουν με τα εσώρουχά τους σε δωμάτια ξενοδοχείων, με εμφανή την τοποθεσία τους, ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πάνε.

Ο Fezia καταδικάστηκε σε 27 χρόνια φυλάκισης το 2022, ενώ η συνεργός του, Calista Winfrey, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια.

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ  Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΕΡΤΙΔΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}



e-genius.gr ...intelligent web software