x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Φρενίτιδα για bitcoin – Ολοταχώς για τα 72.000 δολάρια

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το bitcoin καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, καθώς καταγράφεται φρενίτιδα αγορών. Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα ήταν τελευταία υψηλότερο κατά 9% στα 68.635,20 δολάρια, σύμφωνα με το Coin Metrics.

Κάποια στιγμή, ανέβηκε στα 68.848,62 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2021. Το Ether ενισχύθηκε περισσότερο από 5% στα 3.650,59 $. Και τα δύο νομίσματα προέρχονται από την καλύτερη εβδομάδα τους σε σχεδόν ένα χρόνο – το bitcoin κέρδισε περίπου 21% και το Ethe 16%, αλλα έκαναν μια παύση το Σαββατοκύριακο, καθώς η αγορά αφομοίωσε δύο ημέρες απότομων εκροών από το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) που αντισταθμίστηκαν με εισροές σε άλλα «νεογέννητα» αμοιβαία κεφάλαια bitcoin που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο.

 

«Με τη γέννηση αυτών των εννέα νέων ETF, οι μεγάλες κινήσεις τείνουν πλέον να πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της κανονικής εβδομάδας συναλλαγών και όχι τα Σαββατοκύριακα», δήλωσε ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής της ανταλλαγής κρυπτογράφησης Nexo. «Αυτό που βλέπουμε σήμερα… μπορεί κάλλιστα να είναι μια επανάληψη των αρχών της περασμένης εβδομάδας, όταν το bitcoin εκτινάχθηκε κατά 10.000 δολάρια σε διάστημα μερικών ημερών», πρόσθεσε. «Βρισκόμαστε σε ένα τέτοιο περιβάλλον όπου μια ή δύο ημέρες πλάγιας ενοποίησης μπορεί να προηγηθεί της εκρηκτικής δράσης των τιμών χάρη στην εκρηκτική ζήτηση αυτών των νέων spot ETF».

Το Bitcoin οδήγησε σε άνοδο τα μικρότερα κρυπτονομίσματα. Το Dogecoin αυξήθηκε κατά 32%, ενώ το νόμισμα Shiba Inu σημείωσε άνοδο 95%. Οι αναλυτές τα επισημαίνουν ως απόδειξη ότι οι μικροεπενδυτές οι οποίοι έχασαν ένα μεγάλο μέρος του πρόσφατου ράλι στα cryptos, αρχίζουν να επιστρέφουν στην συγκεκριμένη αγορά. Την περασμένη εβδομάδα, ο εβδομαδιαίος όγκος συναλλαγών των meme tokens αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2021, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων κρυπτογράφησης Kaiko.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι το bitcoin θα μπορούσε να συνεχίσει να αυξάνεται βραχυπρόθεσμα, ωστόσο δεν αποκλείεται τις επόμενες εβδομάδες να επικρατήσουν διορθωτικές τάσεις, καθώς τα μη πραγματοποιηθέντα περιθώρια κέρδους πλησιάζουν σε ακραία επίπεδα.

Η πραγματοποιηθείσα τιμή του Bitcoin βρίσκεται περίπου στα 42.700 $, σύμφωνα με το CryptoQuant. Παρόλα αυτά, οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές είναι βέβαιοι ότι ο συνδυασμός της αυξανόμενης ζήτησης για bitcoin μέσω των νέων ETF των ΗΠΑ και μιας περιορισμένης προσφοράς που αναμένεται μετά τα μέσα του Απριλίου θα ωθήσει την τιμή του bitcoin σε νέο υψηλό όλων των εποχών.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software