x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Θρήνος στη Γάζα: Πάνω από 100 νεκροί άμαχοι

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Περισσότεροι από εκατό Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας της Γάζας, όταν απελπισμένα πλήθη συγκεντρώθηκαν γύρω από φορτηγά βοήθειας και ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ, σε ένα περιστατικό που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε ότι είναι πιθανό να περιπλέξει τις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός.

Υπήρχαν εντελώς διαφορετικές αφηγήσεις για το πώς πέθαναν τα θύματα στο χάος που σημειώθηκε κοντά στην πόλη της Γάζας. Ο στρατός του Ισραήλ αρνήθηκε ότι πυροβόλησε μεγάλα πλήθη πεινασμένων ανθρώπων και είπε ότι οι περισσότεροι σκοτώθηκαν σε συντριβή ή χτυπήθηκαν από φορτηγά που προσπαθούσαν να διαφύγουν. Οι στρατιώτες πυροβόλησαν μόνον εναντίον μιας μικρής ομάδας που απομακρύνθηκε από τα φορτηγά και απείλησε ένα σημείο ελέγχου, είπε ένας εκπρόσωπος.

More than 100 Palestinians killed while waiting for aid in Gaza City
Καθώς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση το βράδυ της Πέμπτης, ο Λευκός Οίκος ζήτησε να διερευνηθούν οι θάνατοι και υπενθύμισε στο Ισραήλ ότι πρέπει να παρέχει στοιχειώδη ασφάλεια σε περιοχές της Γάζας υπό τον έλεγχό του. Μάρτυρες και επιζώντες μίλησαν για σφαίρες που έπληξαν πλήθη γύρω από τα φορτηγά βοήθειας και ο Μοχάμεντ Σάλχα, αναπληρωτής διευθυντής του νοσοκομείου αλ-Άουντα, το οποίο περιέθαλψε 161 θύματα, είπε ότι οι περισσότεροι φαίνεται να έχουν δεχθεί πυρά.

Ωστόσο, ένας άλλος Παλαιστίνιος μάρτυρας είπε στο BBC ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς είχαν καταπατηθεί από φορτηγά. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Γάζας δήλωσαν ότι τουλάχιστον 112 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 760 τραυματίστηκαν όταν οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ σε σημείο διανομής βοήθειας. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, είπε ότι ήταν μια «άσχημη σφαγή που διεξήγαγε ο ισραηλινός στρατός κατοχής σε ανθρώπους που περίμεναν φορτηγά βοήθειας στον κυκλικό κόμβο Ναμπούλσι».

Ο Μπάιντεν είπε ότι η αιματοχυσία θα περιπλέξει τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας για να σταματήσουν οι μάχες και να απελευθερωθούν οι ισραηλινοί όμηροι πριν από τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού, ο οποίος ξεκινά στις 10 Μαρτίου. Η Χαμάς είπε ότι το περιστατικό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις συνομιλίες στο Κατάρ. Η ομάδα δεν θα επέτρεπε τις συνομιλίες «να αποτελέσουν κάλυμμα για τον εχθρό για να συνεχίσει τα εγκλήματά του», είπε.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. «Βαθιά αγανάκτηση για τις εικόνες που έρχονται από τη Γάζα όπου άμαχοι έχουν γίνει στόχος Ισραηλινών στρατιωτών. Εκφράζω την πιο έντονη καταδίκη μου για αυτές τις επιθέσεις και καλώ για αλήθεια, δικαιοσύνη και σεβασμό του διεθνούς δικαίου», είπε ο Μακρόν σε ανάρτησή του στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software