«Σύμπραξη Εκδίκησης»: 5.000€ η ταρίφα στους τρομοκράτες – Ποιο το συνθηματικό

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Πάμε για βαψίματα» ήταν το συνθηματικό όταν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σύμπραξη εκδίκησης» επρόκειτο να βάλουν εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ η «ταρίφα» για την κατασκευή του εκάστοτε εκρηκτικού μηχανισμού ήταν 5.000 ευρώ.

Συνεχίζεται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης». Για την υπόθεση κατηγορούνται 10 άτομα, από τους οποίους 6 συνελήφθησαν ενώ οι 4 είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Μάλιστα, η δυναμική της βόμβας στην εφέτη Θεσσαλονίκης, αν ενεργοποιείτο θα τίναζε όλον τον όροφο στον αέρα εάν ο σύζυγός της δεν αντιλαμβανόταν πως κάτι δεν πάει καλά με το φάκελο.

Σύμφωνα με το Mega, ο φάκελος-βόμβα είχε 550 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα, μία μπαταρία των 8 volt πλακέ και τη συνδεσμολογία που απαιτείται.

Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι πως γινόταν «στρατολόγηση» από δύο ποινικούς μέσα από τη φυλακή, και δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους ο ένας για τη δράση του άλλου.

Έχουν επιβεβαιωθεί οι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο Εφετείο, στα Πετράλωνα, η χειροβομβίδα στο αυτοκίνητο του σωφρονιστικού υπαλλήλου και διερευνούν μήπως υπάρχει διασύνδεση με την περίπτωση της βόμβας που τοποθετήθηκε στον χώρο των ΜΑΤ και δεν εξερράγη στο Γουδί αλλά και στο υπουργείο Εργασίας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ένα ζευγάρι, οι οποίοι ήταν εκείνοι που με μηχανή, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην τράπεζα στα Πετράλωνα.

Ο ένας εκ των πυροτεχνουργών που συνελήφθησαν υπηρετούσε στο Πεντάγωνο και αεροπόρος στην Τανάγρα, και είχε πρόσβαση σε εκρηκτικές ύλες.

TAGS: