ΕΥΘΕΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ – «ΑΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μύδρους εξαπέλυσε κατά της Δύσης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την ετήσια ομιλία του την Πέμπτη, κατά την οποία 

Στην συνέχεια, ανέφερε ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της, επαναλαμβάνοντας την κατηγορία ότι η Δύση προσπαθεί να καταστρέψει τη Ρωσία από μέσα.

 

Εμφανώς οργισμένος, κάλεσε τους πολιτικούς της Δύσης να θυμηθούν την τύχη που είχαν ο Αδόλφος Χίτλερ της ναζιστικής Γερμανίας και ο Ναπολέων Βοναπάρτης της Γαλλίας, που εισέβαλαν ανεπιτυχώς στη χώρα του κατά το παρελθόν. «Όμως τώρα οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο τραγικές», είπε ο Πούτιν. «Νομίζουν πως (ο πόλεμος) είναι κινούμενα σχέδια», πρόσθεσε.

Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος γνωστοποίησε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τη στρατηγική σταθερότητα, αλλά απέρριψε οποιεσδήποτε προσπάθειες να εξαναγκαστεί η Ρωσία σε συνομιλίες.

Είπε ακόμη πως η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει προηγμένα οπλικά συστήματα, περιλαμβανομένων υπερηχητικών πυραύλων Zircon, και πως αυτή τη στιγμή  έχει το στρατιωτικό πλεονέκτημα στην Ουκρανία.

«Κατανοούμε ότι η Δύση προσπαθεί να μας παρασύρει σε μια κούρσα εξοπλισμών. Προσπαθούν να μας φθείρουν, να επαναλάβουν το κόλπο που πέτυχαν) με τη Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του 1980. Ως εκ τούτου, καθήκον μας είναι να αναπτύξουμε το αμυντικό-βιομηχανικό πεδίο με τέτοιο τρόπο ώστε να αυξηθεί το επιστημονικό, τεχνολογικό και βιομηχανικό δυναμικό της χώρας».

«Πρέπει να κατανείμουμε τους πόρους όσο το δυνατόν πιο ορθολογικά και να οικοδομήσουμε μια αποτελεσματική οικονομία των ενόπλων δυνάμεων, για να επιτύχουμε το μέγιστο για κάθε ρούβλι αμυντικών δαπανών». Οι αμυντικές δαπάνες στη Ρωσία είναι 13% του ΑΕΠ, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε σήμερα υψηλότερα οικογενειακά επιδόματα για τα παιδιά, καθώς και άλλα μέτρα για τη στήριξη των πολυμελών οικογενειών, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές στις οποίες αναμένεται ευρέως να κερδίσει άλλη μια εξαετή προεδρική θητεία. Ο χαμηλός ρυθμός των γεννήσεων στη Ρωσία δημιουργεί εδώ και πολλά χρόνια δημογραφικά προβλήματα για τις ρωσικές αρχές, επισημαίνει το Ρόιτερς.

Κατά τη σημερινή ετήσια ομιλία του ενώπιον του ρωσικού κοινοβουλίου για την κατάσταση της χώρας, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι πιστεύει πως είναι σημαντικό για τη Ρωσία να ενισχύσει τις σχέσεις με τις αραβικές χώρες και με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ακόμη πως η οικονομία της Ρωσίας θα είναι σύντομα μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων στον κόσμο όσον αφορά την αγοραστική δύναμη.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ρωσίας, χώρας με εκτεταμένους φυσικούς πόρους, σημείωσε σημαντική αύξηση πέρυσι, έπειτα από πτώση του το 2022, όμως η ανάπτυξη βασίζεται πολύ στη χρηματοδοτούμενη από το κράτος παραγωγή όπλων και πυρομαχικών για τον πόλεμο στην Ουκρανία, μια κατάσταση που κρύβει προβλήματα τα οποία εμποδίζουν τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ρώσων.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης πως οι Ρώσοι επιχειρηματίες θα πρέπει να επενδύουν στη Ρωσία και τα περιουσιακά στοιχεία και τα ιδιοκτησιακά δικαιώματά τους θα πρέπει να προστατεύονται, ενώ οι φόροι για τις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις στη Ρωσία θα πρέπει να μειωθούν.

TAGS: