«Οι φασίστες ας πεινάσουν»

0
0
0
s2smodern

Καταγγέλει ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Θα μπορούσε να είναι αστείο, ανέκδοτο ή μάλλον ένα από τα πολλά fake news που γράφονται αυτή την εποχή κρίσης. Είναι όμως πραγματικότητα! Στην γειτονική Ιταλία που περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα πλήττεται από τον κορωνοϊό, ζητούν αντιφασιστικά διαπιστευτήρια για δώσουν οικονομική βοήθεια στους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, οι δήμοι της Ιταλίας, πέρα από τα άλλα μέτρα στήριξης των πολιτών, δίνουν εκπτωτικά κουπόνια για αγορά τροφίμων. Στην πόλη της Πάρμας, ο δήμος, στην σχετική του σελίδα στο διαδίκτυο, ανάρτησε τα κριτήρια με τα οποία οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν αυτά τα κουπόνια.

Με μεγάλη έκπληξη οι κάτοικοι της πόλης διάβασαν ότι για να τύχει κάποιος της οικονομικής βοήθειας πρέπει: «να αρνείται το φασισμό, να μην έχει και να προπαγανδίζει ιδέες ρατσιστικές, ξενοφοβικές. σεξιστικές και με εξωτερικές εκφράσεις ή κείμενα να μην προβάλλει το φασισμό ή τον ναζισμό».

Ο ακτιβιστής της Casa Pount Emmanuelle Bacchieri, επισκεπτόμενος την σελίδα του δήμου της Πάρμας για να συμπληρώσει το έντυπο και να παραλάβει τα κουπόνια για την οικογένειά του, ανακάλυψε τα παραπάνω τραγελαφικά και τα ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο F/B. Το θέμα προκάλεσε σάλο και πήρε αμέσως διαστάσεις.

Ο γερουσιαστής του Πατριωτικού κόμματος Fratteli D' Italia έγραψε για τους υπεύθυνους του δήμου: «Αυτοί οι άνθρωποι μου προκαλούν αηδία».

Καταιγιστική ήταν και η πρόεδρος του κόμματος Georgia Meloni, η οποία έγραψε στην προσωπική της σελίδα τα εξής χαρακτηριστικά : «Δηλαδή αν ένας συνταξιούχος που πολέμησε στην RSI (στο καθεστώς του Μουσσολίνι) για να μην πεθάνει της πείνας πρέπει να αρνηθεί το παρελθόν του; Την ίδια ώρα που οι υμνητές του ISIS του Πολ Ποτ και των εγκλημάτων του Στάλιν δεν ενοχλούνται καθόλου για τις απόψεις τους».

Ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να παρέμβει.

Για την ιστορία να πούμε ότι Δήμαρχος της Πάρμας είναι ο Fenterico Pizzarotti που ανήκει στο κίνημα των πέντε αστέρων και συνεργάζεται με την αριστερά. Τελικά, ύστερα από τον σάλο που προκλήθηκε στην Ιταλία, οι επίμαχες διατάξεις κατέβηκαν από το διαδίκτυο. Η αριστερά και οι παραφυάδες της έδειξαν για μια ακόμη φορά το πως εννοούν τη δημοκρατία και τον ανθρωπισμό τους, θέλοντας να αποκλείσουν από τη βοήθεια, τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Ούτε οι χιλιάδες των νεκρών, ούτε οι συνέπειες από τα οικονομικά μέτρα και τους περιορισμούς δεν τους συγκινούν.

Αυτή είναι και ήταν η αριστερά

Απάνθρωπη και εμμονική στις ιδεοληψίες της, αδιάφορη στη ζωή, στον πόνο και τις αγωνίες των ανθρώπων. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η επικράτηση των ιδεών της. Το έδειξε στο παρελθόν με τους τεχνητούς λιμούς, τα γκούλαγκ, τις σφαγές αθώων, το δείχνει και τώρα με την αναλγησία της απέναντι στον πόνο μιας κοινωνίας που καταστρέφεται. Ελπίζουμε μόνο, το παράδειγμα της Πάρμας, να μην χρησιμεύσει ως πρότυπο στους ημεδαπούς κυβερνώντες και να μην ζητήσουν π.χ να μην έχει πάει κάποιος στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία ώστε να μπορεί να υπόκειται στα μέτρα στήριξης.

Ελπίζουμε...

Ιταλία, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, Αριστερά, Πάρμαe-genius.gr ...intelligent web software