Επιχείρηση ILLUMINATI: Δύο ακόμα συλλήψεις για πλαστογραφία εγγράφων και παράνομη διακίνηση μεταναστών

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Δύο ακόμα άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «ILLUMINATI», για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης πλαστογραφίας εγγράφων και παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Πρόκειται για τον διευθύνοντα της οργάνωσης, που όπως διαπιστώθηκε δραστηριοποιούταν στη κατάρτιση πλαστών εγγράφων χρησιμοποιώντας μάλιστα την οικία του, στο κέντρο της Αθήνας, ως εργαστήριο, καθώς και συνεργό του, ο οποίος διακινούσε τα πλαστά έγγραφα.

Παράλληλα, αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων ερευνών ήταν και ο εντοπισμός της ανωτέρω οικίας, στην οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Εξοπλισμός αποτελούμενος από 2 συσκευές εκτύπωσης με λέιζερ και 4 υπολογιστές, που διέθεταν κατάλληλο λογισμικό για τη λειτουργία της συσκευής εκτύπωσης,

 

σαρωτής εγγράφων
θερμοκολήτης
πάνω από 240 διαβατήρια, δελτία ταυτότητας, άδειες διαμονής και άδειες ικανότητας οδήγησης αμφιβόλου γνησιότητας
4.305 ευρώ
43 φυσίγγια καθώς και
λοιπός εξοπλισμός κατάρτισης πλαστών εγγράφων.
Υπενθυμίζεται ότι, η υπόθεση εξελίσσεται σε συνεργασία με τη EUROPOL και η επιχείρηση υλοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής της δράσης EMPACT 2.2 EAST MED, ενώ με πρωτοβουλία της ανωτέρω υπηρεσίας έχει κινηθεί σχετικός επιχειρησιακός φάκελος στην EUROPOL υπό τη κωδική ονομασία Op. ILLUMINATI. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

TAGS: