Όπλο ΣΟΚ παρουσίασαν οι Τούρκοι

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Παρουσίασαν ένα περιφερόμενο πυρομαχικό που θα εξοπλίζει τα drones τους, όπως αυτά που παραβιάζουν το Αιγαίο…
Η τουρκική εταιρεία Baykar, γνωστή για την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, εισέρχεται στην αγορά αεροπορικών όπλων με την παρουσίαση του περιφερόμενου πυρομαχικού Kemankes στην έκθεση τεχνολογίας TEKNOFEST, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.
Το Kemankes έχει εμβέλεια πάνω από 50 χιλιόμετρα, με ταχύτητα βύθισης στην τερματική φάση 0,7 Mach και ταχύτητα πλεύσης 0,3 Mach. Κινείται με έναν μικρό τζετ κινητήρα και διαθέτει κάμερα εντοπισμού στόχου με zoom x36, αποστασιόμετρο laser και δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας με αυτόματο πιλότο. Το πυρομαχικό μπορεί να παραμείνει στον αέρα για μία ώρα.

Η είσοδος της Baykar στην κατασκευή αεροπορικών όπλων δείχνει τη φιλοδοξία της εταιρείας να επεκτείνει το πεδίο δραστηριοτήτων της και να αναπτύξει προϊόντα που θα ανταγωνίζονται στην παγκόσμια αγορά.
Το πυρομαχικό Kemankes προορίζεται για να εξοπλίσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της, όπως τα Bayraktar TB2, TB3 και το Kizilelma. Σύμφωνα με τη Baykar, το πυρομαχικό αναπτύχθηκε εσωτερικά, χρησιμοποιώντας δική τους τεχνογνωσία.

Είναι ενδιαφέρον και για τη χώρα μας, να σημειωθεί ότι το πυρομαχικό αυτό αναφέρεται και με μεγαλύτερη εμβέλεια, έως και 200 χιλιόμετρα… Δηλαδή θα μπορεί να πλήξει στόχους χωρίς πλήρωμα, σε ιδιαίτερα μεγαλες αποστάσεις…

TAGS: