Η Ρωσία καταγγέλλει «ζώνη αστάθειας» από δυτικές ΜΚΟ στις μετασοβιετικές χώρες

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τη Δύση αποσταθεροποιούν την κατάσταση στις μετασοβιετικές χώρες επιδιώκοντας να δημιουργήσουν μια “ζώνη αστάθειας” γύρω από τη Ρωσία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
“Κάθε χρόνο, η Δύση διαθέτει δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ για τη χρηματοδότηση ΜΚΟ και μέσων ενημέρωσης στη Ρωσία και σε άλλες μετασοβιετικές χώρες.
Το 2020, περισσότερες από 2.000 ΜΚΟ και μέσα ενημέρωσης λειτούργησαν στις χώρες της ΚΑΚ με αυτά τα χρήματα.
Προφανώς, γνωρίζετε την ατζέντα τους”, δήλωσε στο δεύτερο συνέδριο του Διεθνούς Κινήματος Ρωσόφιλων.

Αποσταθεροποίηση

“Το αποτέλεσμα του λεγόμενου έργου τους είναι η αναπόφευκτη αποσταθεροποίηση της κοινωνικοπολιτικής και οικονομικής κατάστασης στις χώρες αυτές, η οποία δημιουργεί τη λεγόμενη ζώνη αστάθειας γύρω από τη Ρωσία”, τόνισε.
Οι προσπάθειες αυτές, σύμφωνα με τα λόγια της, αποσκοπούν στην “απαξίωση των καθεστώτων, των κυβερνήσεων και των πολιτικών δυνάμεων σε χώρες, οι οποίες ασκούν ανεξάρτητη εσωτερική και εξωτερική πολιτική, προωθώντας τις δικές τους πολιτικές και ηθικές αξίες, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το επίπεδο ανάπτυξης των πολιτικών θεσμών, των πολιτιστικών και θρησκευτικών παραδόσεων και αξιών στις χώρες αυτές”.

“Παρέχεται οικονομική στήριξη σε διάφορες εξτρεμιστικές, πολιτικές και θρησκευτικές οργανώσεις”, πρόσθεσε.

TAGS: