Χειμαρρώδης η προέλαση των Ρώσων, χάος εντός του ΝΑΤΟ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η προέλαση των Ρωσικών δυνάμεων εξελίσσεται σε χείμαρρο… ο Ουκρανικός στρατός ειδικά δυτικά της Avdiivka… σημειώνει εντυπωσιακά κέρδη… και στο ΝΑΤΟ επικρατεί πανικός…

Οι ύαινες του πολέμου το ΝΑΤΟ, θέλουν να στείλουν στρατό… αλλά οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται πολύ – Οι Ρώσοι κατέστρεψαν Γερμανικά ελικόπτερα

Η μάστιγα τρώει τα μοχθηρά μυαλά των δυτικών ηγετών καθώς οι μαριονέτες τους στην Ουκρανία τρέχουν σε μερικά από τα βασικά σημεία του πεδίου μάχης.
Η έντονη μυρωδιά της ήττας που πλησιάζει αναδύεται από κάθε γωνιά των στρατηγείων του ΝΑΤΟ και των ουκρανικών χαρακωμάτων.
Οι προσπάθειες των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης να ανανεώσουν τον αέρα με κάποια νικηφόρα κραυγή, καταρρέουν όταν παρουσιάζονται βίντεο για το πώς γίνονται σκόνη τα τανκς μάχης Abrams και Leopard αλλά και βίντεο που δείχνουν Ουκρανούς σε άτακτη φυγή.
Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προέλασαν κοντά στην Avdiivka και ολοκλήρωσαν την επιχείρηση εκκαθάρισης στο Petrovskoe.
Τώρα, αναπτύσσουν τη δυναμική γύρω από τα χωριά Tonenkoe και την Orlivka.
Το χωριό Severnoe απελευθερώνεται.
Οι αναφορές υποστηρίζουν επίσης ότι οι ρωσικές μονάδες κατάφεραν να κάνουν τακτική προέλαση και να εισέλθουν στην Krasnogorovka
Στην περιοχή Bakhmut, 
ο Ουκρανικός στρατός προσπαθεί να συγκρατήσει την κατάρρευση της άμυνάς του στο χωριό Krasnoe.
Ρωσικές μονάδες επίθεσης σπρώχνουν προς τα εμπρός στο κεντρικό τμήμα του και βορειοανατολικά της οδού Shosseynaya.
Οι εξελίξεις εντάθηκαν στον τομέα Gulyai-Polye.
Σύμφωνα με αναφορές, μονάδες επίθεσης ανέλαβαν μέρος της περιοχής Gulyai-Polye Dachas.
Στην Zaporozhye, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κερδίζουν δυναμική στις περιοχές Robityne και Verbovoe.
Τα στρατεύματα του Κιέβου έπρεπε να υποχωρήσουν από την περιοχή βορειοδυτικά του Verbovoe.
Όσον αφορά το ίδιο το Robityne, οι Ρώσοι κρατούν το νότιο τμήμα του οικισμού.
Η κατάληψη του «στρατηγικού χωριού» του Robityne, μαζί με μερικά από τα κοντινά άδεια αγροτικά σπίτια, χαρακτηρίστηκαν ως η μεγάλη επιτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης το 2023.
Έτσι, τώρα, το Κίεβο βρίσκεται στα πρόθυρα να χάσει ακόμη και αυτό το παρηγορητικό κέρδος.
Ακόμη χειρότερα, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις συνεχίζουν τα χτυπήματα σε βιομηχανικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας.

Οι ρώσοι διέλυσαν Γερμανικά ελικόπτερα

Στην Poltava, το πιο πρόσφατο χτύπημα έπληξε το έδαφος ενός στρατιωτικού αεροδρομίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γερμανικά ελικόπτερα Sea King Mk41 και Mi-8MSB καταστράφηκαν.
Στην περιοχή Kirovograd, χτυπήματα έπληξαν την αεροπορική βάση στην Alexandria.
Ωστόσο, η φρενίτιδα της απόγνωσης ωθεί τους ηγέτες του ΝΑΤΟ να εμπλακούν ακόμα πιο βαθιά στη σύγκρουση.
Οι πρόσφατες προτάσεις του βασιλιά των κοριών Macron να στείλει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία δεν βρήκαν δημόσια υποστήριξη, αλλά ανέδειξαν το πρόβλημα.
Τα δυτικά κράτη εξαντλούνται οι επιλογές είναι ελάχιστες…
Ευτυχώς για τους απλούς ανθρώπους της Ευρώπης, η Ουάσιγκτον ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή περισσότερο πώς να χρησιμοποιήσει το ζήτημα της Ουκρανίας ως μέρος των εσωτερικών πολιτικών παιχνιδιών της παρά να πολεμήσει για λογαριασμό των υποτελών της εναντίον των Ρώσων.
Ο Macron και κάποιες άλλες ύαινες του ΝΑΤΟ φαίνεται να αναζητούν επιλογές για να το αλλάξουν αυτό.

Mikhail Sheremet (Ρωσική Δούμα): Η αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα θεωρηθεί επίθεση της Γαλλίας στην Ρωσία

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την περιοχή της Κριμαίας Mikhail Sheremet δήλωσε ότι η αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα θεωρηθεί ως κατοχή και η Γαλλία θα αντιμετωπιστεί ως επιτιθέμενος και συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση».
Κατά τη γνώμη του Mikhail Sheremet, η ιδέα του Macron 
να στείλει στρατεύματα είναι «νεκρή και ανέφικτη» και δεν θα σώσει τον «Zelensky, που πνίγεται και είναι έτοιμος να πιάσει κάθε άχυρο».
«Ας μην έχει καμία αμφιβολία για τον Zelensky, οι ξένες χώρες δεν θα τον σώσουν».
Στις 26 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι διάσκεψη που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Γάλλου ηγέτη για την υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου.
Σε αυτή την διάσκεψη προσκλήθηκαν ηγέτες περίπου δέκα χωρών, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Πολωνία, η Δανία, η Ολλανδία, η Ελλάδα.
Μετά τη συνάντηση, ο Macron είπε ότι οι συμμετέχοντες συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία, αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία.
Πρόσθεσε επίσης ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».
Την επόμενη μέρα, οι αρχές πολλών ευρωπαϊκών χωρών ανακοίνωσαν ότι δεν έγινε λόγος για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Αργότερα, η γαλλική πλευρά προσπάθησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
Έτσι, ο υπουργός Εξωτερικών Stéphane Sejournet υποστηρίζει ότι η παρουσία δυτικού στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία δεν θα σημαίνει συμμετοχή στην σύγκρουση.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Gabriel Attal, ο γαλλικός στρατός θα μπορούσε να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων της Ουκρανίας.
Σχολιάζοντας τα λόγια του Macron, το Κρεμλίνο είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

TAGS: